
iCloud.com’daki Fotoğraflar’da paylaşılan albüm oluşturma ve paylaşılan albümlere katılma
Seçtiğiniz kişilerle fotoğraf ve video paylaşmak için Paylaşılan Albümler’i kullanabilirsiniz; onlar da kendi fotoğraf, video ve yorumlarını ekleyebilir.
Ayar talimatları için bkz. Tüm aygıtlarınızda, iCloud’da Paylaşılan Albümler’i ayarlama. Paylaşılmayan bir albüm oluşturmak için Fotoğrafları ve videoları albümler halinde düzenleme başlıklı bölüme bakın.
Not: Tüm özellikler her ülkede veya bölgede bulunmamaktadır.
Paylaşılan albüm oluşturma
icloud.com/photos sayfasına gidin, ardından Apple Hesabı’nıza giriş yapın (gerekirse).
Kenar çubuğunda Paylaşılan Albümler’i ve ardından
butonunu seçin.Yeni albüm için bir ad girin, sonra aşağıdakilerden birini yapın:
Erişebilecek kişileri seçme: Seçtiğiniz Kişiler’i ya da Bağlantıya Sahip Herkes’i seçin. Seçtiğiniz Kişiler’i seçerseniz Erişim İstekleri’ni açma seçeneği sunulur.
Albümü geçici yapma: Albümü 30 gün sonra süresi dolacak şekilde ayarlamak için Albümü Geçici Yap’ı açın. Bu süreden sonra geçici albümünüzde fotoğraf arşivinize kaydedilmemiş fotoğraflar veya videolar silinir.
Geçici albümler, iCloud saklama alanınızda yer kaplamaz.
Oluştur’u seçin.
Bir albüm için paylaşmayı yönetme
Paylaşılan albümü siz yarattıysanız ona kimlerin erişebileceğini denetleyebilirsiniz.
icloud.com/photos sayfasına gidin, ardından Apple Hesabı’nıza giriş yapın (gerekirse).
Kenar çubuğunda Paylaşılan Albümler’i seçin.
Paylaşılan bir albüme dokunun veya imleci paylaşılan bir albümün üzerinde tutun,
simgesini seçin, sonra Paylaşılan Albümü Yönetin’i seçin.Katılımcılar ve erişim seçeneklerini görürseniz aşağıdakilerden birini yapın:
Katılımcının erişimini güncelleme: Katılımcının adına dokunun veya imleci bu adın üzerinde tutun,
simgesini seçin, sonra bir seçenek seçin.Katılımcıyı çıkarma: Katılımcının adına dokunun veya imleci bu adın üzerinde tutun,
simgesini seçin, sonra Katılımcıyı Çıkar’ı seçin.Erişebilecek kişileri seçme: Seçtiğiniz Kişiler’i ya da Bağlantıya Sahip Herkes’i seçin. Seçtiğiniz Kişiler’i seçerseniz Erişim İstekleri’ni açabilirsiniz.
Erişim isteklerini onaylama veya reddetme: İstekler’in altında, katılımcının adının yanındaki bir seçeneği seçin.
Bir kişiyi katılmaya davet etme: Katılımcıyı Davet Et’i seçin, Bağlantı Yarat’ı seçin, sonra tek seferlik bağlantıyı kopyalayıp paylaşın. Daha fazla kişiyi davet etmek için yeni bir bağlantı yaratın.
Kullanılmayan paylaşım bağlantılarını etkisizleştirme: Bir bağlantı paylaştıysanız ancak artık ilgili katılımcının albüme katılmasını istemiyorsanız
simgesini seçin, sonra Kullanılmayan Paylaşım Bağlantılarını Sil’i seçin.
Aboneler Paylaşabilir’i görürseniz aşağıdakilerden birini yapın:
Davet ettiğiniz kişilerin bu albüme ekleme yapmasına izin verme: Aboneler Paylaşabilir’i açın.
Albümü iCloud.com’daki herkesin görüntülemesine izin verme: Herkese Açık Web Sitesi’ni açın.
İpucu: Herkese Açık Web Sitesi açıksa Kopyala’yı seçerek bağlantıyı kopyalayıp kişilere gönderebilirsiniz.
Daha fazla kişi davet etme:
butonunu seçin, bir veya daha fazla e-posta adresi girin, ardından Davet et’i seçin.Bir aboneyi kaldırma: Abonenin adının yanındaki
butonunu seçin.
Paylaşılan albüme katılma
Aldığınız bağlantıyı, sonra da Katıl’ı seçin. Erişim için izin istemeniz, e-posta adresinizi vermeniz veya Apple Hesabı’nıza giriş yapmanız gerekebilir.
E-posta ile katılırsanız ve albümü hesabınıza kaydetmek isterseniz Apple Hesabı’nıza giriş yapın.
Paylaşılan bir albümü silme veya albümden ayrılma
Paylaşılan bir albümü siz yarattıysanız bu albümü silebilirsiniz. Katılımcıysanız bu albümden ayrılabilirsiniz.
icloud.com/photos sayfasına gidin, ardından Apple Hesabı’nıza giriş yapın (gerekirse).
Kenar çubuğunda Paylaşılan Albümler’i seçin.
Paylaşılan bir albüme dokunun veya imleci paylaşılan bir albümün üzerinde tutun, sonra
simgesini seçin.Paylaşılan Albümü Yönetin’i seçin, sonra aşağıdakilerden birini seçin:
Paylaşılan Albümü Sil: Albüm, tüm aygıtlarınızdan ve katılımcıların aygıtlarından otomatik olarak kaldırılır.
UYARI: Paylaşılan bir albüm silindiğinde, tüm fotoğrafları kalıcı olarak silinir. Devam etmeden önce, saklamak istediğiniz fotoğrafları kaydettiğinizden emin olun.
Paylaşılan Albümden Ayrıl: Albüm yalnızca sizin aygıtınızdan otomatik olarak kaldırılır.
Paylaşılan bir albüm yarattıktan sonra fotoğraflar ve videolar yükleyebilirsiniz.