Ladda AirPods med laddningsfodral och läs om batteritid

Läs om hur du laddar AirPods med laddningsfodral samt om hur du förlänger batteritiden.

Placera dina AirPods i fodralet när de ska laddas. Eftersom fodralet räcker till att ladda AirPods helt flera gånger, kan du ladda när du ute och rör på dig.

Anslut Lightning-kabeln som medföljde AirPods till Lightning-kontakten på fodralet. Anslut sedan den andra änden av kabeln till en USB-port eller laddare. Du kan ladda fodralet med eller utan AirPods inuti.

Läs om batteritid

• Dina AirPods kan ge upp till 5 timmars lyssningstid eller 2 timmars taltid med en enda laddning.
  • Med flera laddningar i fodralet får du upp till 24 timmars lyssningstid, eller upp till 11 timmars taltid.
  • Om du laddar AirPods i 15 minuter i fodralet får du upp till 3 timmars lyssningstid eller mer än en timmes taltid.
  • När laddningen i AirPods-batteriet börjar bli låg hörs en ton i den ena eller båda AirPods. Tonen hörs en gång när batteriet är lågt och en gång strax innan dina AirPods stängs av.

Längre batteritid

AirPods laddas i fodralet och är redo att användas så fort du öppnar locket.

• Håll dina AirPods laddade genom att alltid lägga tillbaka dem i fodralet när de inte används.
  • Du får det bästa och snabbaste resultatet när du laddar dina AirPods med laddningsfodral om du använder en USB-laddare för iPhone eller iPad eller ansluter till en Mac-dator.
  • Laddningsfodralets batteritid kan försämras om locket öppnas och stängs upprepade gånger.

Kontrollera laddningsstatusen

Du kan kontrollera laddningsstatusen för AirPods med laddningsfodral på iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

På iOS-enheten

Öppna locket på fodralet med AirPods inuti och håll fodralet nära din iPhone-enhet. Efter några sekunder visas laddningsstatusen för dina AirPods med laddningsfodral.

Du kan även kontrollera laddningsstatusen för dina AirPods med laddningsfodral i widgeten Batterier på en iOS-enhet. Laddningen för fodralet visas bara om minst en av dina AirPods finns i fodralet.

På Mac-datorn

1. Öppna locket eller ta ur AirPods från fodralet.
  2. Klicka på  menyn i menyfältet.
  3. Håll muspekaren över AirPods med laddningsfodral i menyn.

Läs om statuslampan

Fodralets statuslampa finns i utrymmet mellan AirPods-uttagen:

När AirPods ligger i fodralet visar lampan laddningsstatusen för AirPods. I annat fall visar lampan status för fodralet. Grönt ljus betyder laddat, och gult ljus betyder att mindre än en hel laddning finns kvar. Om lampan blinkar vitt är AirPods redo att ställas in med en av dina enheter. Om lampan blinkar gult kan du behöva ställa in AirPods igen.