Ladda AirPods och laddningsfodral

Lär dig hur du laddar och rengör dina AirPods och laddningsfodral, samt om batteritiden för AirPods.

Placera AirPods i fodralet för att ladda dem. Eftersom fodralet räcker till att helt ladda AirPods flera gånger kan du ladda när du är på väg.

Anslut Lightning-kabeln som medföljde AirPods till Lightning-kontakten på fodralet. Anslut sedan den andra änden av kabeln till en USB-port eller laddare. Du kan ladda fodralet med eller utan AirPods inuti.

Läs om batteritid

• AirPods får upp till 5 timmar lyssningstid eller 2 timmar taltid på en enda laddning.
  • Med flera laddningar i fodralet får du upp till 24 timmars lyssningstid, eller upp till 11 timmars taltid.
  • Om du laddar AirPods i 15 minuter i fodralet får du upp till 3 timmars lyssningstid eller mer än en timmes taltid.

Kontrollera laddningsstatusen

Du kan kontrollera laddningsstatusen på AirPods och laddningsfodralet med iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

På iOS-enheten

Öppna locket på fodralet med AirPods inuti och håll fodralet nära din iPhone-enhet. Vänta ett par sekunder för att se laddningsstatusen för AirPods och laddningsfodral.

Du kan även kontrollera laddningsstatusen för AirPods och laddningsfodralet med widgeten Batterier på en iOS-enhet. Laddningen för fodralet visas endast när minst en AirPod finns i fodralet.

På Mac-datorn

1. Öppna locket eller ta ur AirPods från fodralet.
  2. Klicka på  menyn i menyfältet.
  3. Leta efter AirPods och laddningsfodralet under Mina enheter.

Läs om statuslampan

Statuslampan i fodralet finns i utrymmet mellan AirPods:

Om AirPods finns i fodralet så visar ljuset laddningsstatusen för AirPods. Om inte visar ljuset statusen för fodralet. Grönt ljus betyder laddat, och gult ljus betyder att en hel laddning finns kvar. Om ljuset blinkar vitt är AirPods redo att ställas in med en av dina enheter. AirPods är redo att ställas in när du öppnar locket för första gången.

Hitta serienumret

Serienumret för fodralet finns på undersidan av locket.

Om AirPods är anslutna till en iOS-enhet kan du även gå till Inställningar > Allmänt > Om >för att visa serienumret.

Rengöra AirPods och laddningsfodral

Rengör AirPods och laddningsfodralet regelbundet med en mjuk, luddfri trasa. Se till att fukt inte tränger in i springor och öppningar, och använd inte spray, lösningsmedel eller slipmedel.