Om du inte kan styra din Apple TV med en fjärrkontroll för hemmabiosystem eller en universell fjärrkontroll

Få hjälp att styra din Apple TV med en fjärrkontroll för hemmabiosystem eller en universell fjärrkontroll.

Ställa in din fjärrkontroll för hemmabiosystem

Så här ställer du in fjärrkontrollen till ditt hemmabiosystem för att styra din Apple TV:

1. Lägg till en Apple TV i appen Hem och se till att du tilldelar den till ett rum.

2. Lägg till fjärrkontrollen i appen Hem på din iPhone eller iPad och se till att du tilldelar den till ett rum.

När du har lagt till fjärrkontrollen i appen Hem kan du styra varje Apple TV i hemmet med den.

Om du har problem med fjärrkontrollen eller vill lära dig mer om hur du styr Apple TV med din fjärrkontroll kontaktar du tillverkaren eller besöker tillverkarens webbplats.

Få hjälp med din fjärrkontroll med infrarött ljus

Om du vill använda en fjärrkontroll med infrarött ljus (IR), vanligtvis kallad en universell fjärrkontroll, måste din Apple TV lära sig de IR-signaler som fjärrkontrollen genererar. Öppna Inställningar på din Apple TV. Gå sedan till Fjärrkontroller och enheter > Lär in fjärrkontroll och följ anvisningarna på skärmen.

Om volymreglage inte fungerar automatiskt kan du manuellt programmera fjärrkontrollen att styra volymen på din TV. Öppna Inställningar på din Apple TV. Gå sedan till Fjärrkontroller och enheter > Volymreglage > Lär in ny enhet och följ anvisningarna på skärmen.

Rensa området mellan din fjärrkontroll och TV:ns eller mottagarens framsida. Volymreglagen fungerar vanligen med IR-sensorn* på framsidan av din utrustning.

Kontrollera att HDMI-CEC är aktiverat

Om din TV eller mottagare har stöd för HDMI-CEC använder Apple TV HDMI-anslutningen så att den kan styras med din TV- eller mottagarfjärrkontroll.

Om vissa funktioner inte fungerar:

1. Kontrollera att din TV eller mottagare har stöd för HDMI-CEC. Kontakta TV-tillverkaren eller läs bruksanvisningen för att få hjälp.

2. Kontrollera att din Apple TV är ansluten till en HDMI-port som har stöd för HDMI-CEC. Kolla i TV-handboken vilken port som har stöd för HDMI-CEC.

3. Kontrollera att HDMI-CEC är påslaget i menyn till TV:n eller mottagaren. Använd fjärrkontrollen som medföljde din utrustning. Eftersom tillverkare ofta har olika namn för HDMI-CEC ska du leta efter en inställning som slutar med orden ”Link” eller ”Sync”. Här är några exempel:

• LG: SimpLink

• Philips: EasyLink

• Samsung: Anynet+

• Sharp: Aquos Link

• Sony: BRAVIA Sync

* Volymreglaget fungerar vanligen med IR-sensorn på framsidan av din TV eller mottagare, men vissa mottagare använder HDMI-CEC istället. Om HDMI-CEC används till volymen behöver du inte rensa området mellan din fjärrkontroll och mottagarens framsida.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.