Lägga till ett tillbehör i appen Hem

Lägg till HomeKit och Matter-tillbehör till Home-appen och organisera dem sedan efter rum eller zon för att enkelt kontrollera olika delar av ditt hem.

Innan du lägger till ett tillbehör

• Uppdatera din iPhone eller iPad till den senaste versionen av iOS eller iPadOS.
  • Kontrollera att tillbehöret är på och i närheten.
  • Kontrollera tillbehörets bruksanvisning för att se om det behöver ytterligare hårdvara för att fungera med HomeKit eller Matter.

Lägg till tillbehör med din iPhone eller iPad

Använd din iPhone eller iPad för att lägga till ett tillbehör i appen Hem. Du kan inte lägga till tillbehör i appen Hem på Mac.

Skärmen för appen Hem i iOS visar panelen Lägg till tillbehör

1. Öppna appen Hem och tryck på Lägg till .
  2. Tryck på Lägg till tillbehör .
  3. Använd kameran på din iPhone eller iPad för att skanna den åttasiffriga HomeKit-koden eller QR-koden på tillbehöret eller på tillbehörets dokumentation. Håll din iPhone nära tillbehöret för att lägga till det om du har en iPhone 7 eller senare och NFC-kompabilitetssymbolen visas på ditt tillbehör.
  4. Tryck på ditt tillbehör när det visas. Om du får frågan om att lägga till tillbehöret i nätverket trycker du på Tillåt.
  5. Tilldela tillbehöret ett rum och namnge det för att hjälpa dig att identifiera det i appen Hem och styra det med Siri.
  6. Tryck på Fortsätt och sedan på Klar.

Du måste skapa en hemhubb för att lägga till Matter-tillbehör till appen Hem.

Vissa tillbehör, högtalare och smart-tv-apparater kan behöva mjukvaruuppdateringar eller ytterligare konfiguration med tillverkarens app.

Samsung AirPlay 2-kompatibla smart-tv-apparater har inte stöd för HomeKit och kan inte läggas till i appen Hem.

Lägg till din Apple TV i appen Hem

1. Öppna Inställningar på Apple TV.
  2. Välj Användare och konton. Se till att ditt namn är valt under Standardanvändare och att du är inloggad på iCloud med det Apple-ID som du använde för att ställa in dina tillbehör i appen Hem.
  3. Gå tillbaka till Apple TV-inställningarna och välj sedan AirPlay och HomeKit.
  4. Rulla ned och välj Rum, välj sedan ett rum eller lägg till ett nytt rum.

Ordna tillbehör efter rum och zon

Ordna dina tillbehör efter rum för att hålla koll på var dina tillbehör finns och styra rum med Siri. Du kan även gruppera rum i en zon, exempelvis övervåningen eller undervåningen.

Appen Hem i iOS visar scenarier och tillbehör i vardagsrummet.

Lägga till ett rum

1. Öppna appen Hem och tryck eller klicka på Lägg till .
  2. Välj Lägg till rum .
  3. Ge ditt rum ett namn och tryck eller klicka sedan på Spara.

Tilldela ett rum tillbehör

När du tilldelat ett rum tillbehör kan du till exempel spela och styra musik i hela hemmet. Eller be Siri spela upp det du vill titta på i valfritt rum.

1. På iPhone eller iPad trycker du på tillbehöret, scrollar sedan ned och trycker på Tillbehörsdetaljer . Klicka du på tillbehöret på en Mac.
  2. Rulla nedåt och tryck eller klicka på Rum.
  3. Välj ett rum och tryck eller klicka sedan på Spara  för att spara.

Ordna rum till en zon

Gruppera rum till en zon, som övervåning och nedervåning, för att enkelt styra olika områden i ditt hem med Siri.

Appen Hem i iOS visar Inställningar i vardagsrummet.

1. Tryck länge på rummets namn på iPhone eller iPad för att öppna rummet. Klicka på rummets namn på en Mac.
  2. Tryck eller klicka på knappen Mer  och välj Rumsinställningar .
  3. Tryck eller klicka på Zon. Välj en föreslagen zon eller välj Skapa nytt och ge din nya zon ett namn.
  4. Tryck eller klicka på Klar.

Om du inte kan lägga till ett tillbehör

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.