Använda automatisk enhetsregistrering

Automatisk enhetsregistrering gör det möjligt att automatisera MDM-registrering (Mobile Device Management) och förenkla den inledande konfigurationen. Du kan övervaka enheterna medan de aktiveras utan att röra vid dem, och låsa MDM-registreringen för kontinuerlig hantering.

Se efter om du är berättigad

Apple Business Manager och Apple School Manager finns tillgängliga för organisationer i länder eller regioner som stöds

• Direkt från Apple

• Deltagande auktoriserade Apple-återförsäljare

• Mobiloperatörer

Automatisk enhetsregistrering fungerar på följande enheter:

• iOS-enheter med iOS 7 eller senare

• iPadOS-enheter

• Mac med OS X Mavericks 10.9 eller senare

• Apple TV-enheter (4:e generationen eller senare) med tvOS 10.2 eller senare

Läs om hur du lägger till enheter som du inte har köpt, som en iPad som donerats, genom att manuellt registrera enheter.

Registrera din organisation

Registrera din organisation i Apple Business Manager eller Apple School Manager genom att följa stegen nedan.

Apple Business Manager

1. Gå till Apple Business Manager.

2. Klicka på Registrera dig nu.

3. Klicka på Kom igång.

4. Ange informationen för din organisation.

Du kan också läsa mer om Apple Business Essentials

Apple Business Manager och Apple Business Essentials börjar med en tillfällig testperiod. Automatisk enhetsregistrering tillåts efter att en administratör har verifierat sin organisation med Apple. Se användarhandböckerna för Apple Business Manager och Apple Business EssentialsApple Business Essentials

Apple School Manager

1. Gå till Apple School Manager.

2. Klicka på Registrera dig nu.

3. Ange informationen för din organisation.

Apple kontaktar din verifieringskontakt, som vanligtvis är organisationen rättsliga representant, för att verifiera din registreringsinformation.

När registreringen är klar får du ett e-postmeddelande när din information har verifierats och din registrering har godkänts.

Lägga till försäljningsinformation

När din registrering är godkänd ska du logga in för att lägga till din försäljningsinformation.

• Om du har köpt dina enheter från Apple ska du kontakta inköpsansvarig, ekonomiavdelningen eller någon i Apples försäljningsteam för att fråga om ditt Apple-kundnummer.

• Om du har köpt dina enheter från en auktoriserad Apple-återförsäljare eller en mobiloperatör frågar du säljaren om säljarens återförsäljar-ID och ger denne ditt organisations-ID.

• Läs om hur du hittar ditt organisations-ID och anger ett återförsäljar-ID i Apple School Manager eller i Apple Business Manager.

Lägga till din MDM-server

När du har registrerat dig och lagt till försäljningsinformationen lägger du till MDM-servern i Apple Business Manager eller så lägger du till MDM-servern i Apple School Manager.

När du har lagt till MDM-servern går det att lägga till enheter på den i Apple Business Manager eller i Apple School Manager.

Lägga till enheter manuellt

Du kan lägga till enheter som du inte köpt, såsom en donerad Mac eller iPad, i automatisk enhetsregistrering. Läs om att lägga till enheter manuellt med Apple Configurator för Mac eller med Apple Configurator för iPhone.

Läs mer

Få mer hjälp med Apple Business Manager

Få mer hjälp med Apple School Manager