Om datorn inte känner igen din iPhone eller iPad

När din enhet är påslagen och ansluten till din dator bör den visas i Finder, iTunes eller i Apple Devices-appen. Följ de här stegen om du inte ser den.

Titta i Finder, i iTunes eller i Apple Devices-appen

På en Mac med macOS Catalina eller senare letar du efter enheten i sidofältet i något av fönstren i Finder.*

På en Mac med en tidigare version av macOS letar du efter enheten i iTunes.

På en pc letar du efter enheten i iTunes eller i Apple Devices-appen.

Läs mer om hur din enhet visas i Finder eller iTunes eller i Apple Devices-appen.

Kontrollera om enheten laddas

Din enhet bör ringa eller vibrera när du ansluter den till din dator, men skräp kan samlas i laddningsporten längst ner på din iPhone eller iPad och göra det svårt att ansluta. Om din iPhone eller iPad inte laddas när den är ansluten till din dator, anslut din enhet direkt utan en hubb eller adapter om möjligt. Om det inte fungerar kan du prova en annan usb-port, en annan kabel eller en annan dator.

Uppdatera mjukvaran på alla dina enheter

Uppdatera din iPhone eller iPad

Uppdatera Mac-datorn

Uppdatera din Windows-dator

På din PC kan du också behöva uppdatera iTunes, uppdatera Apple Devices och uppdatera dina drivrutiner.

Starta om enheterna

Starta om din iPhone

Starta om din iPad

Starta om din Mac

Starta om din Windows-dator

Tillåt att din enhet ansluter i Windows eller macOS

När du ansluter din enhet till en Windows-dator, kan Enhetshanteraren bekräfta om din dator är ansluten till din iPhone eller iPad och uppdatera din drivrutin om det behövs.

När du ansluter din enhet till en bärbar Mac-dator med Apple-chip kan din Mac fråga om du vill tillåta att detta tillbehör kan anslutas. I sådana fall tillåter du anslutning.

Läs mer om att tillåta tillbehör att ansluta

Ange att datorn är betrodd, om du blir tillfrågad

Om varningen Vill du lita på den här datorn visas på din enhet när du ansluter den till datorn trycker du på Lita på. Om det inte visas varningen eller om du trycker felaktigt och datorn och iPhone eller iPad kanske inte litar på varandra, återställer du inställningarna för plats och sekretess.

Om varningen Lita på den här datorn

Kontrollera om det finns mjukvarukonflikter

Viss mjukvara från tredje part kan påverka huruvida din iPhone eller iPad kan ansluta till din dator.

På en Mac, kontrollera ditt VPN eller tredjeparts säkerhetsprogram för anslutningsproblem

På en pc löser du problem mellan Apples mjukvara för Windows och tredjeparts säkerhetsprogram

Kontakta oss

Om datorn fortfarande inte känner igen din iPhone eller iPad kan du kontakta Apple-supporten.

* Funktionen är beroende av en inställning: Gå till menyraden i Finder och välj Finder > Inställningar. Klicka på Sidofält överst i inställningsfältet och se till att du har markerat CD-skivor, DVD-skivor och iOS-enheter. Om du inte ser något sidofält i Finder-fönstret väljer du Innehåll > Visa sidofältet från menyraden eller så trycker du på Kontroll-Kommando-S.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.