Om du inte kan skicka eller ta emot meddelanden på din iPhone eller på din iPad

Läs om vad du ska göra om iMessage inte fungerar och du inte kan ta emot textmeddelanden, eller om du ser en varning när du skickar ett meddelande.

Problem med Meddelanden efter att du har ställt in en ny enhet

Meddelandet levererades inte

Enheten tar inte emot meddelanden

Problem med gruppmeddelanden

Problem med bilder eller videor i meddelanden

Om du har problem med Meddelanden efter att du har ställt in en ny enhet

Om du upplever problem som att konversationer i Meddelanden visas som separata trådar eller skickade meddelanden som visas som gröna meddelandebubblor istället för som blå meddelandebubblor när du har ställt in en ny enhet, uppdaterar du dina inställningar enligt följande steg:

1. Uppdatera din enhet till den senaste versionen av iOS eller iPadOS om det behövs.

2. I appen Inställningar trycker du på Mobilnät. Se till att telefonlinjen är aktiverad. Om du använder flera SIM-kort ser du till att det telefonnummer du vill använda är valt och aktiverat.

3. Tryck på Meddelanden i appen Inställningar. Stäng av och slå på iMessage igen.

4. Tryck på Skicka och ta emot.

5. Tryck på telefonnumret som du vill använda med Meddelanden.

Om du har problem när du försöker ta emot FaceTime-samtal efter att du har ställt in en ny enhet kan du även uppdatera dina FaceTime-inställningar.

Läs om vad du ska göra om du inte kan logga in på iMessage eller FaceTime

Läs om vad du ska göra om dina meddelanden är gröna

Läs om vad du ska göra om du ser en Väntar på aktivering-notis

Om det visas ett rött utropstecken

Om du försöker skicka ett meddelande och det visas ett rött utropstecken utropsteckensymbol tillsammans med meddelandet Inte levererat följer du dessa steg:

1. Kontrollera nätverksanslutningen.

2. Tryck på det röda utropstecknet utropsteckensymbol och tryck sedan på Försök igen.

3. Om du fortfarande inte kan skicka meddelandet trycker du på det röda utropstecknet utropsteckensymbol och trycker sedan på Skicka som SMS. Sms-kostnader kan tillkomma.

Ingen bildtext för den här bilden

iMessage-meddelanden är textmeddelanden, bilder och videor som du skickar till en annan iPhone, iPad, iPod touch eller Mac-datorer via wifi eller mobildatanät. Dessa visas i blå bubblor. Alla andra textmeddelanden använder sms eller mms och kräver ett abonnemang för textmeddelanden. De visas som gröna bubblor.

Läs om vad du ska göra om du fortfarande får meddelandet Inte levererat efter att du försökt skicka ditt meddelande som ett sms

Kontakta din operatör om du fortfarande inte kan skicka eller ta emot sms

Du kan ställa in Meddelanden på att automatiskt försöker skicka meddelanden som ett sms när iMessage inte är tillgängligt. Gå till Inställningar > Meddelanden och aktivera Skicka som SMS.

Om du får meddelanden på en enhet men inte på en annan

Om du har en iPhone och en annan iOS- eller iPadOS-enhet, till exempel en iPad, är dina iMessage-inställningar kanske inställda på att ta emot och skicka meddelanden från ditt Apple-ID i stället för från ditt telefonnummer. Så här kontrollerar du om ditt telefonnummer är inställt för att skicka och ta emot meddelanden:

1. Tryck på Meddelanden i appen Inställningar.

2. Tryck på Skicka och ta emot.

3. Välj det telefonnummer eller den e-postadress som du vill använda med meddelanden.

Ingen bildtext för den här bilden

Om ditt telefonnummer inte visas kan du länka ditt iPhone-nummer till ditt Apple-ID Du kan också ställa in SMS-koppling så att du kan skicka och ta emot mms och sms på alla dina Apple-enheter.

Om du har problem med ett gruppmeddelande

Om du är i ett gruppmeddelande och slutar ta emot meddelanden kontrollerar du om du har lämnat konversationen:

1. Tryck på det gruppmeddelande som du inte kan ta emot meddelanden från i Meddelanden.

2. Om du ser ett meddelande om att du har lämnat konversationen, så har du antingen lämnat konversationen eller tagits bort från gruppmeddelandet.

Du kan bara gå med i ett gruppmeddelande igen om någon i gruppen lägger till dig. Läs om hur du lägger till eller tar bort personer från gruppmeddelanden.

Gör så här om du vill starta ett nytt gruppmeddelande:

1. Öppna meddelanden och tryck på knappen SkapaInget alternativ för bild.

2. Ange kontakternas telefonnummer eller e-postadresser.

3. Skriv ditt meddelande och tryck sedan på knappen Skicka skicka meddelande.

Om du har andra problem med ett gruppmeddelande kan du behöva radera konversationen I iOS 16, iPadOS 16.1 och senare kan du återskapa ett meddelande om du har raderat det inom de senaste 30 till 40 dagarna.

Om du inte kan skicka eller ta emot bilder och videor i meddelanden

Se till att din enhet har tillräckligt med utrymme för att ta emot bilder och videor.

Om du använder sms eller mms för att skicka bilder eller videor kan din operatör ställa in storleksgränser för bilagor. Större filer kan ta längre tid att skicka, och din iPhone kan komprimera bild- och videobilagor när det behövs. Om du får problem när du försöker skicka bilder i full storlek kan du manuellt skicka bilder med lägre kvalitet:

1. Tryck på Meddelanden i appen Inställningar.

2. Tryck på Bildläge – låg kvalitet.

Andra steg att prova

• Starta om din iPhone eller iPad.

• Kontrollera nätverksanslutningen. För att skicka ett meddelande som iMessage eller mms behöver du en mobilnäts- eller wifi-anslutning. För att skicka ett sms behöver du en mobilsnätsanslutning. Om du har wifi-samtal aktiverat kan du skicka sms via wifi.

• Kontrollera med operatören för att se om den typ av meddelande som du försöker skicka, till exempel mms eller sms, stöds.

• Om du försöker skicka mms-gruppmeddelanden på en iPhone går du till Inställningar > Meddelanden och aktiverar MMS-meddelanden. Om du inte ser ett alternativ på iPhone för att aktivera mms-meddelanden eller gruppmeddelanden är det möjligt att din operatör inte stöder funktionen.

• Kontrollera att du har angett rätt telefonnummer eller e-postadress för kontakten.

Kontakta Apple-supporten om du fortfarande inte kan skicka eller ta emot meddelanden

Kontakta din operatör om du fortfarande inte kan ta emot sms

Inaktivera iMessage om du bytte till en telefon som inte är från Apple och du har problem med meddelandehantering