Använd Hemmadelning för att dela innehåll i iTunes med andra enheter

Dela och strömma innehåll från iTunes-biblioteket på din dator till andra datorer, iOS-enheter och Apple TV. Använd Hemmadelning på upp till fem datorer på ditt hemnätverk.

Kom igång

• Kontrollera att alla dina enheter är på samma hemnätverk för att använda Hemmadelning. I vissa fall kan du behöva en internetanslutning.
  • Du behöver den senaste versionen av iTunes och iOS.
  • Välj en enhet för att ställa in och använda Hemmadelning:

Använd Hemmadelning på din Mac eller PC

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.
  3. Välj Arkiv > Hemmadelning > Aktivera Hemmadelning i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.

Du kan nu använda Hemmadelning.

• Strömma musik, filmer, TV-program, appar och annat iTunes-innehåll från en auktoriserad dator till en annan. Datorerna behöver vara på och vakna och iTunes behöver vara igång.
  • Om du vill visa alla delade bibliotek klickar du på  Musik längst upp till vänster i iTunes.
  • Du kan även kopiera iTunes-innehåll från ett delat bibliotek genom att dra innehållet till iTunes-biblioteket.

Använda Hemmadelning på iPhone, iPad och iPod touch

1. Gå till Inställningar > Musik. Eller gå till Inställningar > Videor.
  2. Bläddra nedåt till rubriken Hemmadelning.
  3. Om du ser ”Logga in” trycker du på det. Ange sedan ditt Apple-ID och lösenord. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.

Du kan nu använda Hemmadelning på din iOS-enhet.

Titta på delade videor

1. Öppna appen Videor.
  2. Tryck på Delade.
  3. Välj ett bibliotek.

Lyssna på delad musik

1. Öppna appen Musik.
  2. Tryck på Bibliotek. Tryck på Bibliotek igen om du använder en iPad.
  3. Tryck på Hemmadelning. Ser du det inte? Tryck på Redigera, välj Hemmadelning, tryck på Klar och tryck sedan på Hemmadelning.
  4. Välj ett delat bibliotek.

Använd Hemmadelning på din Apple TV

1. På din Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) går du till Inställningar > Konton > Hemmadelning. På tidigare modeller av Apple TV går du till Inställningar > Datorer.
  2. Välj Slå på Hemmadelning.
  3. Ange sedan ditt Apple-ID och lösenord. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.

Du kan nu använda Hemmadelning på din Apple TV:

• Hitta alla delade bibliotek genom att gå till huvudmenyn, välj Datorer och sedan ett bibliotek.
  • Du kan även visa bilder från din dator på Apple TV: Öppna iTunes på datorn. Gå sedan till Arkiv > Hemmadelning > Välj bilder att dela med Apple TV.

Få hjälp

Om du inte ser delade bibliotek efter att du har ställt in Hemmadelning bör du ta reda på vad du kan göra.

Funktioner i iTunes kan variera beroende på land och region.