Använd Hemmadelning för att dela innehåll i iTunes med andra enheter

Dela och strömma innehåll från iTunes-biblioteket på din dator till andra datorer, iOS-enheter och Apple TV-apparater.

Innan du kan använda Hemmadelning ser du till att alla dina enheter finns på samma nätverk, i vissa fall kanske du behöver en internetanslutning, och att du har den senaste versionen av iTunes och iOS.

På Mac eller pc

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.
  3. Välj Arkiv > Hemmadelning > Aktivera Hemmadelning i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.

Nu kan du använda Hemmadelning för att strömma musik, filmer och tv-serier från en auktoriserad dator till en annan. Datorerna behöver vara på och vakna och iTunes behöver vara igång.

Om du vill visa alla delade bibliotek klickar du på  Musik längst upp till vänster i iTunes.

Du kan använda Hemmadelning med upp till fem datorer på ditt hemnätverk.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar >Musik, Inställningar > TV > iTunes-videor eller Inställningar > Videor.
  2. Svep upp till avsnittet Hemmadelning.
  3. Om Logga in visas trycker du på det och anger ditt Apple-ID och lösenord. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.

Du kan nu använda Hemmadelning på din iOS-enhet för att lyssna på delad musik eller delade videor.

Lyssna på delad musik

1. Öppna appen Musik.
  2. Tryck på Bibliotek längst ned på skärmen. Tryck på Bibliotek i övre vänstra hörnet om du använder en iPad.
  3. Tryck på Hemmadelning. Ser du det inte? Tryck på Redigera, välj Hemmadelning, tryck på Klar och tryck sedan på Hemmadelning.
  4. Välj ett delat bibliotek.

Titta på delade videor

1. Öppna appen TV1.
  2. Tryck på Bibliotek.
  3. Välj ett delat bibliotek.

Du kan även visa delade videor i appen Videor. Tryck på Delade och välj sedan ett delat bibliotek.

1 Apple TV-appen är endast tillgänglig i utvalda länder och regioner.

På en Apple TV

1. På din Apple TV 4K eller Apple TV (4:e generationen) går du till Inställningar > Konton > Hemmadelning. På tidigare modeller av Apple TV går du till Inställningar > Datorer.
  2. Välj Aktivera Hemmadelning och ange sedan ditt Apple-ID och lösenord. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.

Du kan nu använda Hemmadelning på din Apple TV. Hitta alla delade bibliotek genom att gå till huvudmenyn, välj Datorer och sedan ett delat bibliotek.

Du kan även visa bilder från din dator på Apple TV: Öppna iTunes på datorn. Gå sedan till Arkiv > Hemmadelning > Välj bilder att dela med Apple TV.

Få hjälp

Om du inte ser delade bibliotek efter att du har ställt in Hemmadelning bör du ta reda på vad du kan göra.

Funktioner i iTunes kan variera beroende på land och region.