Använd Hemmadelning för att dela innehåll i iTunes med andra enheter

Med Hemmadelning kan du dela och strömma innehåll från iTunes-biblioteket på din dator till andra datorer, iOS-enheter och Apple TV.

Kom igång

• Kontrollera att alla dina enheter är på samma hemnätverk för att använda Hemmadelning. I vissa fall kan du behöva en internetanslutning.
  • Du behöver den senaste versionen av iTunes och iOS.
  • Välj en enhet nedan för att ställa in och använda Hemmadelning.

Använd Hemmadelning på din Mac eller PC

Du kan använda Hemmadelning med upp till fem datorer på ditt hemnätverk. Följ dessa steg om du vill använda Hemmadelning:

1. Öppna iTunes.
  2. Om du inte är inloggad loggar du in med ditt Apple-ID. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.
  3. Välj Arkiv > Hemmadelning > Aktivera Hemmadelning i menyraden längst upp på datorskärmen eller längst upp i iTunes-fönstret.

Du kan nu använda Hemmadelning.

• Strömma musik, filmer, TV-program, appar och annat iTunes-innehåll från en auktoriserad dator till en annan. Datorerna behöver vara på och vakna och iTunes behöver vara igång.
  • Om du vill visa alla delade bibliotek klickar du på  Musik längst upp till vänster i iTunes.
  • Du kan även kopiera iTunes-innehåll från ett delat bibliotek genom att dra innehållet till iTunes-biblioteket.

Använda Hemmadelning på iPhone, iPad och iPod touch

1. Gå till Inställningar > Musik, eller Inställningar > Videor.
  2. Bläddra nedåt till Hemmadelning.
  3. Tryck på Logga in och ange ditt Apple-ID och lösenord. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.

Du kan nu använda Hemmadelning på din iOS-enhet.

• Titta på delade videor genom att öppna appen Videor, tryck på Delat och välj ett bibliotek.
  • Öppna appen Musik och tryck på Min musik > Bibliotek för att njuta av delad musik på din iPhone eller iPod touch via Hemmadelning. För iPad trycker du bara på Min musik. Tryck på kategorin vid mitten av skärmen som visas. Tryck sedan på Hemmadelning och välj ett delat bibliotek att ansluta till.

Använd Hemmadelning på din Apple TV

1. På Apple TV (4:e generationen) går du till Inställningar > Konton > Hemmadelning. På tidigare modeller av Apple TV går du till Inställningar > Datorer.
  2. Välj Slå på Hemmadelning.
  3. Ange sedan ditt Apple-ID och lösenord. Använd samma Apple-ID för varje dator och enhet på ditt nätverk för Hemmadelning.

Du kan nu använda Hemmadelning på din Apple TV:

• Hitta alla delade biblioteken genom att gå till huvudmenyn, välj Datorer och sedan ett bibliotek.
  • Du kan även visa bilder från din dator på Apple TV: Öppna iTunes på datorn. Gå sedan till Arkiv > Hemmadelning > Välj bilder att dela med Apple TV.

Få hjälp

Om du inte ser delade bibliotek efter att du har ställt in Hemmadelning tar du reda på vad du kan göra.

Senast ändrad: