Använda ett program i helskärmsläge

I många macOS-program, t.ex. Mail, kan du förstora fönstret så att det fyller hela skärmen.

• Tryck på kontroll-kommando-F för att öppna helskärmsläget i ett program som stöder det. Du kan också navigera till den gröna helskärmsknappen i det övre vänstra hörnet på programfönstret och sedan trycka på kommando-mellanslag.

Helskärmsknappen kan även utöka (eller maximera) fönstret. Om du vill göra det navigerar du till knappen och trycker på VO-kommando-mellanslag så att åtgärdsmenyn öppnas. Välj sedan ”zooma fönstret”. Du återställer fönstret till dess tidigare storlek genom att navigera till knappen för helskärmsläge, trycka på VO-kommando-mellanslag så att åtgärdsmenyn öppnas och sedan välja ”zooma fönstret”.

• När du arbetar i helskärmsläge visas menyraden bara när du placerar pekaren där. Du navigerar till menyraden så att du kan visa den genom att trycka på VO-M.

• Vill du lämna helskärmsläget trycker du på VO-F2-F2 så att fönsterväljaren visas. Tryck på nedåtpil eller uppåtpil tills du hör Lämna helskärmsläge och tryck sedan på mellanslagstangenten. Du kan också trycka på kontroll-kommando-F.