Markera och avmarkera objekt

Markera eller avmarkera enskilda objekt eller flera objekt.

• Markera ett objekt: Tryck på VO-returtangenten.

• Avmarkera ett objekt: Tryck på VO-kommando-returtangenten, eller tryck två gånger på styrplattan.

• Markera flera objekt: Börja interagera med en lista eller tabell, navigera till första objektet och tryck sedan på VO-kommando-returtangenten (åtgärden stänger tillfälligt av pekarspårning). Navigera till varje ytterligare objekt och tryck sedan på VO-kommando-returtangenten. Sluta markera flera objekten genom att trycka på escapetangenten eller fn-tabb, eller sluta interagera med listan eller tabellen.

• Avmarkera objekt: Navigera till ett objekt och tryck sedan på VO-kommando-F4. Alla objekt avmarkeras förutom det som finns i VoiceOver-pekaren. Om du vill avmarkera det objektet trycker du på VO-kommando-returtangenten.