Navigera med alternativet att pekaren går runt

När du tillåter att pekaren går runt hanterar VoiceOver objekten i ett fönster eller en kolumn som en kontinuerlig loop, vilket gör det enklare att navigera.

1. Öppna VoiceOver-verktyg (tryck på VO-F8 när VoiceOver är aktiverat), klicka på Navigering och markera Tillåt att pekaren går runt.

2. Du får pekaren att gå runt genom att göra något av följande:

• Om du vill gå runt från det sista objektet i ett fönster till överst i fönstret trycker du på VO-högerpil.

• Om du vill gå runt från det första objektet i ett fönster till längst ned i fönstret trycker du på VO-vänsterpil.

• Om du vill gå runt från ett objekt längst ned i en kolumn (t.ex. en lista) till det första objektet i nästa kolumn trycker du på VO-nedåtpil.

• Om du vill gå runt från ett objekt högst upp i en kolumn (t.ex. en lista) till det sista objektet i föregående kolumn trycker du på VO-uppåtpil.