Lär dig eller stäng av ljudeffekterna i VoiceOver

VoiceOver har en mängd egna ljudeffekter som markerar olika händelser (som att ett fönster öppnas) och platser (som när du når en kant).

• Om du vill lära dig ljudeffekterna i VoiceOver öppnar du hjälpmenyn i VoiceOver genom att trycka på VO-H. Använd sedan piltangenterna till att navigera till Ljudhjälp.

• Om du vill stänga av ljudeffekterna i VoiceOver (utan att påverka ljudet i andra program) öppnar du VoiceOver-verktyg (tryck på VO-F8 när VoiceOver är aktiverat). Klicka sedan på kategorin Ljud.

Om du använder VoiceOver-gester ska du undvika att stänga av ljudeffekterna. Det är mycket praktiskt att kunna höra ljudeffekten för tomrum när du vill ta reda på var objekt finns på skrivbordet.