Höra tips och information om ett objekt

Du kan få mer information om objektet i VoiceOver-pekaren på flera olika sätt.

• Om du höra vill en beskrivning av objektet trycker du på VO-F3. Om styrplattestyrning är aktiverat trycker du tre gånger på styrplattan. En ljudeffekt anger om pekaren finns i ett tomt område.

• Om du vill höra objektets hjälptagg trycker du på VO-skift-H. Om det inte finns någon hjälptagg (kallas ibland för ”verktygstips”) för ett objekt meddelar VoiceOver detta.

• Om du vill höra hur du använder objektet trycker du på VO-skift-N.

Om du vill att hjälptaggar och anvisningar ska läsas upp automatiskt öppnar du VoiceOver-verktyg (tryck på VO-F8 när VoiceOver är aktiverat). Klicka på kategorin Utförlighet och sedan på Tips.