Textredigerare Hjälp

Välkommen till Textredigerare

Skapa och redigera rena och formaterade textdokument samt HTML-dokument.

En RTF-fil som är öppen i Textredigerare-fönstret, med grön rubriktext i en större typsnittsstorlek och grön och svart brödtext i mindre typsnittsstorlekar.
Popupmenyn Filformat.

Konvertera dokument med formaterad text till andra format

Med Textredigerare kan du öppna och redigera dokument med formaterad text som skapats i andra ordbehandlingsprogram, till exempel Microsoft och Open Office. Du kan även spara dokumenten i ett annat format så att de går att öppna i andra program. Om du vill spara en fil i ett annat format väljer du Arkiv > Spara, klickar på popupmenyn Filformat och väljer ett annat format.

En HTML-fil i kodredigeringsläge.

Skapa och redigera HTML-dokument

Du behöver inget specialprogram för att skriva eller redigera HTML-kod. Använd bara Textredigerare. Om du vill att HTML-filer alltid ska öppnas i kodredigeringsläget väljer du Textredigerare > Inställningar, klickar på Öppna och spara och markerar Visa HTML-filer som HTML-kod istället för formaterad text.

En bild med ett hjärta som har ritats med märkningsverktygen.

Anteckna på bilder

Du kan skriva eller rita på bilder i textfilerna med hjälp av verktygen i märkningsverktygsfältet. Det är praktiskt om du till exempel vill ge feedback till en kollega. Klicka på . Klicka sedan på Märkning så att verktygen visas.