Välkommen till Safari

Surfa på webben, spara och dela dina favoritwebbplatser, bevara integritet och säkerhet medan du surfar och shoppa säkert med Apple Pay.

Ett Safari-fönster med en webbsida för en tidskrift.
Safaris startsida som visar favoriter och ofta besökta webbplatser.

Hitta till webbplatser snabbt

Se dina favoritwebbplatser och ofta besökta webbplatser på samma sida. Du kan också se bokmärken, läslistan, iCloud-flikar och länkar som har skickats till dig i Meddelanden. Om du vill se allt på en sida väljer du Bokmärken > Visa favoriter.

Bild-i-bild-fönstret som flyter ovanför en annan webbplats.

Spela upp videor i flytande fönster

När du tittar på en video klickar du och håller på ljudknappen  i det smarta sökfältet och väljer sedan Starta bild-i-bild. Videon flyter ovanpå andra fönster och flikar så att du alltid kan se den. Dra videon till valfritt skärmhörn och ändra storlek på den om du vill se mer eller mindre av det som finns bakom.

Ett Safari window med den första delen av en webbplatsadress angiven i det smarta sökfältet. Samma webbplats visas i träfflistan under Växla till flik eftersom den redan är öppen i en annan flik.

Undvika dubblettflikar

Om du börjar skriva en webbplatsadress i det smarta sökfältet, och webbplatsen redan är öppen i en befintlig flik, visar Safari webbplatsen i träfflistan. Välj webbplatsen om du vill använda den befintliga fliken.

En dialogruta visar alternativ för att dela kameran och mikrofonen på datorn med en webbplats.

Tillåta webbplatser att dela din skärm

När du besöker en webbplats som vill använda kameran och mikrofonen på datorn, t.ex. en webbplats för videokonferenser, blir du tillfrågad om du vill tillåta det.