Läsa artiklar utan störningar

Med läsaren i Safari kan du visa en webbsidesartikel på en enda sida, formaterad för läsbarhet och presenterad utan annonser, navigeringslänkar och andra distraherande objekt. Du kan ändra läsarens typsnitt, textstorlek och bakgrundsfärg.

Öppna Safari åt mig

En artikel i läsarläge, utan annonser och navigeringspaneler.
  • Visa en artikel med läsaren: Klicka på läsarknappen till vänster i det smarta sökfältet. Knappen visas bara om sidan innehåller en artikel som kan visas i läsaren.

• Ändra hur webbsidor ser ut i läsaren: Klicka på bokstavsknappen till höger om det smarta sökfältet i läsaren och ändra sedan inställningarna på något av följande sätt:

• Välj en textstorlek.

• Välj vit, sepiafärgad, grå eller svart bakgrund.

• Välj ett typsnitt.

Det typsnitt, den textstorlek och den bakgrund du valde senast används alltid.

• Sluta att använda läsaren: Klicka på läsarknappen igen, eller tryck på escape-tangenten.