Använda Safari-tillägg

Anpassa hur webbläsaren fungerar genom att installera Safari-tillägg. Med tillägg kan du till exempel visa knappar för sociala medier och nyheter, blockera innehåll på webbplatser och komma åt funktioner från andra program.

Tilläggen kan komma åt innehållet på de webbsidor som du besöker. Kontrollera vilka tillägg som är installerade och var medveten om vad de gör.

Öppna Safari åt mig

Tips: Det är enklast och säkrast att upptäcka och installera tillägg via Mac App Store. Tilläggen granskas av Apple, och om Installera programuppdateringar har markerats på inställningspanelen för App Store uppdateras de automatiskt. Tilläggen på safari-extensions.apple.com (Safaris tilläggsgalleri) granskas också av Apple.

Hämta Safari-tillägg

• Från Mac App Store: Öppna Mac App Store och sök efter ett tillägg eller bläddra bland alla. När du har hittat ett klickar du på knappen med priset. Klicka sedan igen om du vill installera eller köpa tillägget.

Öppna App Store åt mig

• Från Safaris tilläggsgalleri: Öppna Safaris tilläggsgalleri och installera det tillägg du vill genom att klicka på Installera nu.

• Från andra utvecklare: Hämta tillägget från utvecklaren och öppna .safariextz-filen. Inställningspanelen Safari-tillägg öppnas, och du ombeds bekräfta att tillägget kommer från en pålitlig källa. Installera tillägget genom att klicka på Lita på.

Hantera dina tillägg

• Välj Safari > Inställningar, klicka på Tillägg och gör sedan något av följande:

• Slå av eller på ett tillägg: Markera eller avmarkera kryssrutan för tillägget.

• Ändra ett tilläggs inställningar: Markera tillägget och markera eller avmarkera inställningar.

• Uppdatera tillägg som du har installerat från Safaris tilläggsgalleri automatiskt: Markera Uppdatera filtillägg från Safaris tilläggsgalleri automatiskt.

• Uppdatera tillägg manuellt: Om det finns uppdateringar av .safariextz-style-tillägg visas knappen Uppdateringar längst ned i listan Tillägg. Klicka på Uppdateringar för att visa och installera de tillgängliga uppdateringarna. Tillägg från Mac App Store uppdateras när programmet uppdateras.

• Ta bort ett tillägg: Markera tillägget och klicka på Avinstallera. Om du har installerat tillägget från Mac App Store kan du radera programmet med tillägget så att det automatiskt avinstalleras från Safari.

Effekterna av att du installerar eller avinstallerar, aktiverar eller avaktiverar tillägg kan märkas på en gång eller när du uppdaterar sidan eller öppnar en ny sida.