Lägga till, ordna och visa favoriter

Du kan snabbt se webbplatser som du har lagt till som favoriter genom att öppna sidan Favoriter och klicka på det smarta sökfältet eller använda favoritfältet. Du kan också visa de mest besökta webbplatserna i Top Sites.

Öppna Safari åt mig

Lägga till en webbplats bland favoriterna

• Lägg till en favorit: För pekaren över det smarta sökfältet, klicka och håll på lägg till-knappen som visas till vänster i fältet och välj Favoriter.

Du kan även klicka i det smarta sökfältet och dra URL:en för webbsidan som du tittar på till vyn Bokmärken, eller dra en URL eller ett bokmärke till sidan Bokmärken, bokmärkesfältet eller bokmärkesmappen i sidofältet.

Ordna dina favoriter

• Ordna om dina bokmärken: Dra dem till olika platser.

• Redigera namnet på ett bokmärke eller en mapp: Kontroll-klicka på bokmärket eller mappen på favoritsidan eller i favoritfältet och välj sedan Byt namn från kontextmenyn. Du kan också klicka hårt på namnet, eller klicka och hålla på namnet tills det markeras, och sedan skriva in ett nytt.

• Ta bort en favoritwebbplats: Dra bort favoritwebbplatsen från favoritsidan eller favoritfältet och släpp den när du ser borttagningssymbolen . Du kan även kontroll-klicka på favoriten och välja Radera i kontextmenyn.

• Visa en annan bokmärkesmapp i Favoriter: Välj Safari > Inställningar, klicka på Allmänt och använd popupmenyn Favoriter visar.

• Visa eller göm ofta besökta webbplatser i Bokmärken: Välj Bokmärken > Visa ofta besökta i favoriter.

Webbplatser du besöker ofta visas nedanför dina bokmärken på bokmärkessidan.

Visa dina bokmärken

• Visa sidan Bokmärken: Välj Bokmärken > Visa bokmärken. Om Visa favoriter inte visas väljer du Safari > Inställningar och klickar på Allmänt. Klicka sedan på popupmenyn Nya fönster öppnas med och välj Favoriter.

Du kan även se sidan Favoriter när du öppnar nya flikar. Om sidan Favoriter inte visas på nya flikar ändrar du inställningarna på inställningspanelen Allmänt.

• Visa dina bokmärken från det smarta sökfältet: Klicka i det smarta sökfältet så att dina webbplatser från favoritfältet visas. Klicka sedan på symbolen för webbplatsen som du vill besöka. Favoritvyn försvinner om du börjar skriva, och den visas inte om du klickar på fältet när du tittar på favoritsidan eller Top Sites.

Safaris adress- och sökfält med symbolerna för favoritwebbplatser nedanför.
  • Visa bokmärkesfältet: Välj Innehåll > Visa favoritfältet. Ett fält med dina favoritwebbplatser visas nedanför verktygsfältet.

Favoritfältet med en bokmärkesmapp. Redigera ett bokmärke eller en mapp i fältet genom att klicka och hålla ned. Flytta objekten i fältet genom att dra dem. Ta bort ett objekt genom att dra ut det från fältet.
  • Gå till en favoritwebbplats: Klicka på webbplatsen på sidan Favoriter, på vyn Favoriter som visas när du klickar på det smarta sökfältet eller på favoritfältet. Du kan också använda Touch Bar.

Obs! Safari använder iCloud för att se till att du har samma bokmärken på alla dina Mac-datorer och iOS-enheter där Safari är påslaget i iCloud-inställningarna.