Hantera cookies och webbplatsdata

Webbplatser lagrar ofta cookies och andra data på din dator. Dessa data kan omfatta information som du har tillhandahållit, exempelvis namn, e-postadress och inställningar. Dessa data hjälper webbplatsen att identifiera dig när du återvänder till webbplatsen så att de kan erbjuda tjänster och visa information som kanske intresserar dig.

Som förval godkänner Safari enbart cookies och webbplatsdata från webbplatser du besöker. Detta förhindrar att vissa annonsörer lagrar data på din dator. Du kan ändra alternativen i Safari-inställningarna så att Safari alltid godkänner eller alltid blockerar cookies och andra webbplatsdata.

Öppna Safari åt mig

Viktigt: Om du ändrar inställningarna för cookies eller tar bort cookies och webbplatsdata i Safari kan de även ändras i eller tas bort från andra program, inklusive Dashboard.

Välj Safari > Inställningar, klicka på Integritetsskydd och gör sedan något av följande:

• Blockera alltid cookies: Välj Blockera alla cookies.

Webbplatser, tredje part och annonsörer kan inte lagra cookies och andra data på din dator. Detta kan leda till att vissa webbplatser inte fungerar ordentligt.

• Ta bort sparade cookies och data: Klicka på Hantera webbplatsdata, markera en eller flera webbplatser och klicka på Ta bort eller Ta bort alla.

Att ta bort dessa data kan minska spårningen, men kan även logga ut dig från webbplatser eller ändra deras beteende.

• Se vilka webbplatser som sparar cookies eller data: Klicka på Hantera webbplatsdata.

• Be webbplatser att inte spåra dig: Vissa webbplatser spårar dina surfaktiviteter så att de ska kunna skräddarsy innehållet efter dig. Du kan låta Safari begära att webbplatser och deras innehållsleverantörer (inklusive annonsörer) inte spårar dig.

När det här alternativet är påslaget lägger Safari till en begäran om att inte spåra dig varje gång Safari hämtar innehåll från en webbplats, men det är upp till webbplatsen att respektera denna begäran.