Använda Autofyll för kontokort, kontakter och lösenord

Med Autofyll kan Safari automatiskt fylla i lösenord, kreditkortsinformation, kontaktinformation, lösenord och mycket annat. Den kan automatiskt fylla i information från vilken kontakt som helst i Kontakter. Det kan också generera ett säkert lösenord när du behöver skapa ett. Safari gulmarkerar autofyllda fält.

Tips: Om du har ställt in iCloud-nyckelringen på din Mac och andra enheter fyller Safari automatiskt i sparade användarnamn, lösenord och kreditkortsuppgifter på alla de enheterna.

Öppna Safari åt mig

Ett leveransformulär med ett kontaktkort och möjlighet att välja Autofyll.

Fyll i dina kreditkortsuppgifter

• Du kan välja från en lista över lagrade kreditkort. Du kan lägga till och ta bort lagrade kreditkort. Safari kan automatiskt fylla i kontonamnet, kortnumret och giltighetstiden. Av säkerhetsskäl sparar Safari inte säkerhetskoden för kreditkort. Den måste du skriva in manuellt varje gång du använder kreditkortet på en webbplats.

Fylla i information från Kontakter

• Om du snabbt vill fylla i ett formulär på en webbplats börjar du skriva in ett namn på någon i dina kontakter för att automatiskt fylla i dennes information. Om det finns mer än en adress, en e-postadress, ett telefonnummer eller andra kontaktuppgifter för en kontakt kan du välja hem- eller jobbadressen eller en anpassad adress som du redan har fyllt i på kontaktkortet. Du kan också använda Touch Bar. Om du inte vill att Safari ska fylla i information automatiskt fortsätter du bara att skriva.

Ange ditt användarnamn och lösenord

• Om du tidigare har sparat ditt användarnamn och lösenord på webbplatsen fylls de i automatiskt. Klicka i fältet för användarnamn och välj ditt användarnamn (eller använd Touch Bar).

Om ingen information har lagrats om webbplatsen kan du göra något av det följande:

• Om du använder samma användarnamn och lösenord på en annan webbplats kan du använda den informationen för den aktuella webbplatsen. Klicka i lösenordsfältet, klicka på autofyllfältet och välj Andra lösenord. Välj webbplatsen med det användarnamn och lösenord som du vill använda och klicka på Fyll.

• Om webbplatsens användarnamn och lösenord är unika kan du lagra informationen så att Safari kan fylla i uppgifterna automatiskt nästa gång. Ange användarnamnet och lösenordet eller generera ett lösenord (detta beskrivs nedan). Klicka sedan på Spara lösenord när du blir ombedd att göra det.

Generera ett säkert lösenord

• Om du börjar skapa ett nytt lösenord för en webbplats och har konfigurerat iCloud-nyckelring på din Mac föreslår Safari automatiskt ett unikt lösenord som är svårt att gissa. Om du inte har konfigurerat iCloud-nyckelring klickar du i lösenordsfältet, klickar på autofyllfältet och väljer Föreslå nytt lösenord.

Ändra Autofyll-inställningarna

• Välj Safari > Inställningar och klicka på Autofyll.

• Du kan aktivera eller avaktivera Autofyll och välja den information du vill ha med i Autofyll. Avmarkera de övriga alternativen.

• Om du vill ändra eller ta bort autofyllinformation klickar du på Redigera bredvid den information som du vill ändra eller ta bort.

Viktigt: Safari fyller automatiskt i informationen för vem som helst som använder datorn med din inloggning. Det fyller också automatiskt i information för alla som använder dina andra enheter, om enheterna och datorn använder iCloud-nyckelring.

För säkerhets skull kan du ställa in datorn att visa inloggningsfönstret när den startar, och att den ska kräva ett lösenord när den väcks från viloläget eller när en skärmsläckare har startat. Ställ in dina iOS-enheter så att de kräver en lösenkod för att låsa upp skärmen.

Användarnamn, lösenord och kreditkortsinformation är krypterade i din nyckelring i macOS. De är även krypterade i iCloud-nyckelringen, om den används av datorn.

Om du tar bort kreditkortsinformation eller användarnamn och lösenord i Safari så raderas de från din nyckelringen i macOS. De tas också bort från dina andra enheter om datorn och de andra enheterna använder iCloud-nyckelring.