Gå till webbplatser

Det är enkelt att komma till önskade webbplatser med Safari.

Öppna Safari åt mig

• Besök en webbsida: Ange sidans namn eller URL i det smarta sökfältet och välj sedan ett förslag eller sök genom att trycka på returtangenten.

Safaris smarta sökfält där du kan ange en sidas namn eller URL.
  • Gå till en favoritwebbplats: Klicka i det smarta sökfältet så att dina webbplatser från favoritfältet visas. Klicka sedan på webbplatsen som du vill besöka. Favoritvyn försvinner om du börjar skriva, och den visas inte om du klickar på fältet när du tittar på favoritsidan eller Top Sites.

Tips: Du kan ändra ordning på symbolerna genom att dra dem.

Det smarta sökfältet med symboler för favoritwebbplatser nedanför.
  • Sök: Skriv in ett ord eller en fras i det smarta sökfältet. Safari-förslag visas medan du skriver. Du kan antingen välja ett förslag eller utföra sökningen genom att trycka på returtangenten. Mer information finns i Hitta det du letar efter.

Fråga Siri. Säg något i stil med: ”Sök efter kattvideor på webben.”Läs mer om Siri.

• Lämna över webbsidor mellan enheter: Använd Handoff om du vill överföra webbsidan du tittar på automatiskt mellan datorn och din iOS-enhet. När enheterna är nära varandra visas Handoff-symbolen för Safari till vänster om Dock på datorn eller på låsskärmen på iOS-enheten. Klicka eller svep på symbolen om du vill öppna Safari på den webbsida du tittade på. (Det går inte att lämna över privata surfningsfönster.)

• Förhandsvisa en webbsidelänk: Om din styrplatta stöder det kan du klicka hårt på länken.

• Visa vart en länk leder: Håll pekaren över en länk om du vill se webbplatsens URL i statusfältet längst ned i fönstret. Om statusfältet inte visas väljer du Innehåll > Visa statusfältet.

Pekaren ovanpå en länk på en webbsida med länk-URL:en i statusfältet längst ned i fönstret.