administratör

En administratör kan lägga till och hantera andra användare, installera program och ändra inställningar. Den nya användaren du skapade när du först ställde in datorn är en administratör.

Datorn kan ha flera administratörer. Du kan skapa nya och konvertera standardanvändare till administratörer.

Ställ inte in automatisk inloggning för en administratör. Om du gör det behöver någon bara starta om datorn för att få tillgång till administratörsbehörigheter. Om du vill skydda datorn bör du hålla administratörsnamnen och lösenorden hemliga.