Touch ID

En funktion för fingeravtrycksidentifiering som finns på vissa Mac-datorer. Touch ID finns i det övre högra hörnet av tangentbordet bredvid Touch Bar eller raden med funktionstangenter beroende på vilken Mac-modell du har.

Med Touch ID kan du låsa upp datorn och vissa lösenordsskyddade objekt, använda Apple Pay för inköp på webben, och köpa objekt från iTunes Store, App Store, och Apple Books.

När du vill använda Touch ID placerar du fingret på det. Ställ in Touch ID genom att välja Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka på Touch ID.