markera text

Markera text genom att göra något av följande:

• Markera ett eller flera tecken: Klicka framför det första tecknet och dra sedan över alla tecknen du vill ha med.

• Markera ett ord: Dubbelklicka på ordet.

• Markera ett stycke: Trippelklicka på stycket.

• Markera ett objekt i en lista: Klicka på dess punkt, siffra eller bokstav.

• Markera ett textintervall snabbt utan att dra: Klicka framför det första tecknet, håll sedan ned skifttangenten på tangentbordet och klicka i slutet av texten som du vill markera.

• Markera ickeangränsande text: Håll ned kommandotangenten medan du markerar två eller fler ord eller textintervall som inte är bredvid varandra.

Obs! Du kan inte markera ickeangränsande text inuti en kommentar.

Om du vill avmarkera alla textmarkeringar kan du trycka var du vill på bladet utanför en markering.