objekt

Allt som du placerar på ett blad, till exempel bilder, textrutor, former, tabeller och diagram, kallas objekt.

Du kan lägga till ett objekt på ett blad genom att göra något av följande:

• Med iPad i liggande riktning: Tryck på en av objektknapparna i mitten av verktygsfältet överst på skärmen och välj sedan ett objekt från menyn.

Reglagen för att lägga till ett objekt, med knappar överst för att välja tabeller, diagram, former (inklusive linjer och textrutor) och medier.
  • Med iPad i stående riktning: Tryck på lägg till-knappen i verktygsfältet, tryck på en av objektknapparna överst i menyn och välj sedan ett objekt.

När du har lagt till ett objekt kan du dra det dit du vill på bladet, lägga till innehåll i det och ändra utseendet på det.

Du kan också placera vissa objekt (former, bilder, videor, ekvationer och bildgallerier) textbundet inuti en textruta eller form så att de flyttas med texten medan du skriver.