brevlåda

En mapp som används till att lagra och ordna e-brev. Varje e-postkonto som du använder i Mail har en uppsättning med standardbrevlådor, till exempel Inkorg, Skickat, Utkast och Papperskorg. Sidofältet i Mail visar brevlådorna för varje konto samt de brevlådor som du själv skapar. Om du inte ser sidofältet klickar du på Brevlådor i favoritfältet eller väljer Innehåll > Visa brevlådelista.

Brevlådor på datorn är lokala, vilket innebär att du bara kan komma åt dem på datorn. De visas under På min Mac i sidofältet i Mail. Brevlådor på e-postservern för ett konto är tillgängliga från alla datorer som använder kontot och visas i kontots avsnitt av sidofältet.

Du kan även skapa smarta brevlådor i Mail. Med hjälp av villkor som du anger kan en smart brevlåda visa alla brev som uppfyller villkoren, oavsett i vilken brevlåda som brevet är lagrat.