travar

En trave är en mappgenväg i Dock. Den ger dig snabb och direkt åtkomst till filer i en mapp. En trave kan innehålla allt du kan placera i en mapp. När du klickar på en trave öppnas den. Du kan dra objekt in och ut ur travar, precis som med vanliga mappar.

Som förval finns traven Hämtade filer i Dock, så att du enkelt kommer åt objekt du hämtar från internet, tar emot som bilagor eller accepterar via AirDrop. Du kan lägga till flera travar genom att dra mappar till en plats till höger om avgränsningslinjen i Dock.

Om du föredrar att visa en trave som en mapp kontroll-klickar du på symbolen för traven i Dock och väljer ”Visa som mapp”.