Välkommen till macOS

I din Mac finns macOS, världens mest avancerade datoroperativsystem. I macOS ingår funktioner och program du kommer att använda varje dag, och systemet gör det möjligt för datorn, iPhone, iPad, iPod touch och Apple Watch att samverka.

En Mac som visar öppna program på skrivbordet.
Handoff-symbolen från Apple Watch för ett program till vänster i Dock.

Arbeta smidigt på alla dina enheter

Din Mac fungerar med dina andra enheter så att du slipper avbryta arbetsflödet under dagen. Med Handoff kan du t.ex. påbörja en rapport på iMac, fortsätta på iPad och sedan göra den klar när du är tillbaka vid skrivbordet. Du kan kontrollera om din dator fungerar med Handoff genom att klicka på symbolen för Systeminställningar i Dock och sedan klicka på Allmänt. Läs mer om Handoff.

Flera programfönster öppna på skrivbordet.

Gör mer med program på din Mac

Din Mac levereras med roliga program för allt du gör under dagen – surfa på webben med Safari, skicka och ta emot SMS med Meddelanden, dela bilder med Bilder och mycket annat. Du öppnar ett program genom att klicka på dess symbol i Dock. Om du vill se alla program som finns på datorn klickar du på symbolen för Launchpad i Dock. Läs mer om Mac-program.

Spotlight-fönstret som visar träffar med flyginformation.

Söka i datorn och på andra ställen

Har du glömt var du sparade ett dokument? Vill du kolla dagens bioprogram? Använd Spotlight till att söka efter program, bilder och andra filer på datorn och få flyginformation, nyheter, sportresultat, väderprognoser och annat från webben. Spotlight kan till och med göra omvandlingar och beräkningar. Du söker genom att klicka på symbolen för Spotlight i menyraden och börja skriva. Läs mer om Spotlight.

Programmet Meddelanden på en Mac och en iPhone där samma konversation visas på båda.

Se ditt innehåll på alla enheter

När du sparar information och filer på iCloud kommer du alltid åt den senaste versionen på valfri enhet. Du ställer in iCloud genom att klicka på symbolen för Systeminställningar i Dock, klicka på iCloud och sedan logga in med ditt Apple-ID. Läs mer om iCloud.

Ett exempel på ett skrivbord med Dock placerad längs vänstra kanten av skärmen och en anpassad skrivbordsbild.

Gör din Mac unik

Du är speciell, och det kan din Mac också vara. Använd ditt favoritfoto som skrivbordsbild, flytta Dock till sidan eller ändra rösten som Siri använder. Om du vill upptäcka alla sätt att anpassa datorn klickar du på symbolen för Systeminställningar i Dock. Läs mer om Systeminställningar.

Du kan få en snabbtur av macOS High Sierra i Nyheter i macOS. Om du är en ny Mac-användare börjar du med Mac-grunder.