Förbättrad diktering

En macOS-funktion som gör det möjligt att diktera utan att vara ansluten till internet. Med Förbättrad diktering kan du använda dikteringskommandon (kallas också röstkommandon) till att utföra åtgärder och styra datorn medan du dikterar text. I OS X 10.11 eller senare kan du använda dikteringskommandon genom att säga en nyckelordsfras även när du inte dikterar text.

Första gången du slår på Förbättrad diktering, och när du väljer språk att använda med Förbättrad diktering, hämtar macOS ytterligare programvara som gör det möjligt att diktera utan internetanslutning. Mängden ledigt hårddiskutrymme som krävs för att hämta programvaran varierar beroende på språk. När denna ytterligare programvara har hämtats kan du diktera även när du inte är ansluten till internet.