skärmupplösning

Upplösningen på en dators inbyggda eller anslutna skärm avgör hur stora eller små fönster, dokument, symboler och andra objekt är på skärmen.

Som standard är upplösningen på skärmen inställd på att visa skarpast möjliga text och så detaljerade bilder som möjligt. Även om det är bäst att använda den automatiskt inställda skärmupplösningen kan du vid behov ställa in skärmens upplösning manuellt. Du väljer inställningar för upplösningen på panelen Bildskärm i Bildskärmar i Systeminställningar.