Ett datorskrivbord som visar en anpassad skrivbordsbild med Dock längs skärmens nedre kant och flera dokument längs skärmens högra kant.

Gör mer på skrivbordet

macOS är fyllt med smarta funktioner som gör det enkelt att snabbt ändra inställningar och anpassa informationen du vill ha under dagen – direkt från skrivbordet.

Läs om vad du kan göra från skrivbordet

Launchpad med appsymboler i ett rutnät över datorskärmen.

Appar för allt du vill göra

Datorn innehåller inbyggda appar som du kan göra otroliga saker med – och du kan hitta ännu fler bra appar i Mac App Store.

Läs om vad du kan göra med appar på datorn

Ett Mac-skrivbord med Påminnelser, Meddelanden och FaceTime öppna. Meddelanden är i förgrunden och har flera konversationer i sidofältet och en gruppkonversation till höger.

Håll kontakten med nära och kära

Med allt från gruppkonversationer till delade påminnelser erbjuder datorn utmärkta sätt att hålla kontakten med nära och kära.

Läs mer om hur du håller kontakten

Ett Safari-fönster som visar integritetsrapporten.

Skydda dina data och datorn

Inget är viktigare än att skydda din integritet och säkerheten för dina data. Med Mac får du de verktyg och appar – som Hitta och Time Machine – du behöver för att skydda dina personuppgifter och datorn.

Läs om hur du skyddar data

En Mac, iPad, iPhone och Apple Watch.

Datorn är en del av ett riktigt bra team

Datorn fungerar smidigt tillsammans med dina andra Apple-enheter. Med bara ett klick eller ett tryck kan du använda AirPlay till att strömma innehåll till Apple TV, enkelt dela filer med vänner med mera.

Läs om hur du använder datorn och andra enheter tillsammans

Ett Mac-skrivbord med Apple TV-appen som visar skärmen Titta nu och App Store-appen som visar Apple Arcade.

Mer att upptäcka på din Mac

Med din Mac får du allt du behöver i form av underhållning – från att titta på de senaste programmen på Apple TV+ till att spela banbrytande nya spel i Apple Arcade.

Läs om medieappar på datorn

Utforska macOS Användarhandbok genom att klicka på Innehållsförteckning upptill på sidan eller skriva in ett ord eller en fras i sökfältet.

Gå till supportwebbplatsen för macOS om du behöver mer hjälp.

Alla funktioner och allt innehåll finns inte i alla länder eller regioner.