Begränsa inköp

Hindra dina barn från att köpa böcker, eller bara från att hämta böcker med vuxet innehåll. Om du har ställt in Familjedelning kan du aktivera Be att få köpa så att du måste godkänna alla köp för vissa familjemedlemmar.

Öppna iBooks åt mig

Hindra barnen från att köpa eller hämta böcker med vuxet innehåll

1. Välj iBooks > Inställningar och klicka på Förälder.

2. Klicka på låssymbolen för att ändra inställningarna för föräldrakontroll och ange sedan användarnamnet och lösenordet för en administratör på datorn.

3. Markera alternativ för att avaktivera alla inköp och kostnadsfria hämtningar eller begränsa hämtning av böcker med vuxet innehåll.

4. Klicka på låset igen när du är klar.

Aktivera Be att få köpa

Be att få köpa är som förval aktiverat för barn under 13 år och kan aktiveras för familjemedlemmar som är under 18 år. (Åldersgränserna kan variera i olika länder och områden.) Om du vill veta mer läser du Ställa in Familjedelning.

1. Välj Apple-menyn > Systeminställningar och klicka på iCloud.

Öppna inställningspanelen iCloud åt mig

2. Klicka på Hantera familj.

3. Markera familjemedlemmen till vänster och aktivera sedan Be att få köpa till höger.

Läs mer om föräldrakontrollen i datorn i Ställa in föräldrakontroll.