En tabell som visar en formel för att beräkna amorteringstakt.

Infoga en formel

Använd formler och funktioner i tabeller i iWork-apparna Numbers, Keynote och Pages. Formler kan vara lika enkla som ekvationer som du skriver på en kalkylator, eller så kan du göra dem komplexa med cellreferenser, funktioner och jokertecken. Allt du behöver göra för att komma igång är att skriva ett likhetstecken i en tom tabellcell så öppnas formelredigeraren.

Formler i översikt

En tabell som visar hur funktionerna OMFEL och BETALNING används i en formel.

Använda funktioner

Det finns hundratals funktioner som du kan använda i formler när du vill utföra beräkningar, hämta information eller bearbeta data. Med funktioner kan du enkelt skapa budgetar, hålla koll på arbetade timmar, uppdatera en betygsbok och mycket annat.

Funktioner i översikt

Formelredigeraren visar villkor och jokertecken, som < och ^, som används med OM-funktionen.

Lägga till villkor och jokertecken

Med vissa funktioner kan du använda villkor till att avgöra vilka celler som ska utvärderas och jokertecken till att matcha tecken i ett uttryck.

Funktioner som godtar villkor och jokertecken som argument

Funktionsbläddraren visar information för funktionen OMFEL.

Lär dig med hjälp av exempel

I Numbers, Pages och Keynote på datorn, på iCloud.com och i Numbers på iPhone och iPad finns det en inbyggd funktionsbläddrare med en lista över funktioner samt enkla exempel och information om hur du använder de olika funktionerna. Du kan också visa en lista över funktioner uppdelat efter kategori i den här hjälpen samt se mer avancerade exempel på vissa funktioner.

Lista över funktioner uppdelat efter kategori

Klicka på Innehållsförteckning högst upp på sidan om du vill utforska Formler och funktioner Hjälp eller skriv ett ord eller en fras i sökfältet.

Läs användarhandboken för Numbers, Pages eller Keynote om du vill ha specifika anvisningar om hur du åstadkommer särskilda åtgärder i respektive app.