typsnittssamlingar

En typsnittssamling är en grupp av typsnitt, t.ex. typsnitt installerade på samma plats eller typsnitt som används för webbplatser. I Typsnittsbok kan du ordna typsnitten på datorn genom att använda samlingar. Det finns också förvalda samlingar som visas i sidofältet i Typsnittsbok:

• Alla typsnitt: Alla typsnitt som hör till samlingarna Dator, Användare och Nätverk samt typsnitt som kan hämtas. Samlingen visas i fönstret Typsnitt i ett program.

• Dator: Typsnitt som har installerats i mappen Fonts i systembiblioteket (/Bibliotek/Fonts/) och typsnitt som kan hämtas. Samlingen visas bara när användar- och nätverkssamlingarna innehåller typsnitt.

• Användare: Typsnitt som har installerats i ditt hembibliotek (~/Bibliotek/Fonts). Du visar mappen Bibliotek i din hemmapp genom att hålla ned alternativtangenten i Finder och välja Gå > Bibliotek.

• Nätverk: Typsnitt som har installerats i mappen Fonts i biblioteksmappen på en nätverksdator (/Nätverk/Bibliotek/Fonts/). Samlingen visas endast när du är ansluten till en nätverksdator där typsnitt finns installerade i den mappen.