Ta en Live Photo-bild

När du befinner dig i ett FaceTime-videosamtal kan du ta en Live Photo-bild för att fånga ett tillfälle från samtalet. Båda två får en notis om att bilden har tagits och Live Photo-bilden hamnar direkt i ditt Bilder-bibliotek. Den andra personen i samtalet kan behöva ändra sina FaceTime-inställningar för att tillåta att du tar en Live Photo-bild.

Obs! Både du och den andra personen måste använda macOS High Sierra 10.13 eller iOS 11 för att kunna ta en Live Photo-bild.

Öppna FaceTime åt mig

• Ställ in FaceTime: Välj FaceTime > Inställningar och markera sedan kryssrutan bredvid Tillåt att Live Photo-bilder tas under videosamtal.

• Ställ in Bilder: Öppna programmet Bilder om det inte redan är öppet.

Obs! Programmet Bilder behöver inte vara öppet när du tar en Live Photo-bild. Det räcker med att det har öppnats minst en gång och har ett förvalt bibliotek.

• Ta en Live Photo-bild: När du vill ta en Live Photo-bild under ett videosamtal klickar du på Live Photo-knappen (eller använder Touch Bar).

En notis meddelar dig att bilden är tillgänglig i programmet Bilder.

Obs! Om Live Photo-knappen är avaktiverad har antingen du eller den du pratar med ställt in att Live Photo-bilder inte ska kunna tas under FaceTime-samtal, eller så använder den du pratar med inte macOS High Sierra 10.13 eller iOS 11.