striped RAID-uppsättningar

Om du behöver snabbare skivåtkomst och har fler än en skiva kan du skapa en striped RAID-uppsättning. En striped RAID-uppsättning är särskilt användbar för stora filer, som digitalvideo och databasfiler.

En striped RAID-uppsättning fungerar bäst om skivorna är av ungefär samma storlek och är ansluta till datorn med snabba anslutningar. Tänk på följande:

• Om skivorna är av olika storlek hanteras de i en striped RAID-uppsättning som om de alla var lika stora som den minsta av dem. Om du har skivor av varierande storlekar kan det vara bättre att använda en länkad skivuppsättning, som visserligen inte ger samma snabbhet som en striped RAID-uppsättning, men som låter dig utnyttja skivornas fulla kapacitet.

• Om skivorna är anslutna till datorn via en långsam anslutning, som USB-kontakter, så kanske du inte får snabbare skivåtkomst även med en striped RAID-uppsättning. För bästa resultat bör du använda skivor med snabba anslutningar, t.ex. interna hårddiskar.