Automator Hjälp

Välkommen till Automator

Automatisera åtgärderna du gör på datorn genom att skapa arbetsflöden med inbyggda åtgärder. Du behöver inte kunna något om programmering.

Automator-fönstret med avsnittet Aktivera typsnitt valt och ett tomt arbetsflöde.
Ett Automator-arbetsflöde med fyra åtgärder.

Låt datorn ta hand om alla återkommande åtgärder

Behöver du ändra flera filer på samma sätt, till exempel ändra filnamnen eller kopiera och ändra storlek på bilder? Ska du kanske arkivera eller säkerhetskopiera viktiga filer? I så fall kan du skapa ett anpassat arbetsflöde, lägga till de åtgärder du vill utföra, och låta datorn göra jobbet. Du skapar ett nytt arbetsflöde genom att välja Arkiv > Nytt och klicka på Arbetsflöde. Klicka sedan på Välj.

Automator-fönstret med en Kör AppleScript-åtgärd.

Skapa egna skript för åtgärder

Om åtgärden du vill automatisera inte finns i listan över inbyggda åtgärder kan du lägga till egna skript, t.ex. AppleScript- och JavaScript-skript, och kommandotolkskommandon i arbetsflödet. Lägg bara till en lämplig åtgärd för att köra skript i arbetsflödet och skriv in skriptkoden eller kommandotolkskommandona.