AirPort-verktyg Hjälp

Välkommen till AirPort-verktyg

Ställ enkelt in och hantera ditt trådlösa nätverk och AirPort-basstationer.

Den grafiska översikten visar en AirPort Time Capsule som är ansluten till internet.
Den grafiska översikten som visar två AirPort Express-basstationer och en AirPort Time Capsule som är anslutna till internet.

Se en överblick av ditt nätverk

AirPort-verktyg visar en grafisk överblick av hela Wi-Fi-nätverket så att du snabbt kan se statusen för nätverket och enheterna som är anslutna till det. Om du vill se den grafiska översikten öppnar du bara AirPort-verktyg.

Panelen Trådlöst som visar kryssrutan Aktivera gästnätverk.

Dela ditt nätverk säkert

Skapa ett gästnätverk så att vänner och besökare kan använda Wi-Fi utan att du behöver riskera säkerheten i ditt nätverk. Du kommer igång genom att markera din basstation, klicka på Redigera, klicka på Trådlöst och markera Aktivera gästnätverk.

Inställningsfönstret i AirPort-verktyg som visar kryssrutorna Leta efter uppdateringar när du öppnar AirPort-verktyg och Leta efter uppdateringar automatiskt.

Uppdatera basstationer automatiskt

Håll nätverket i trim genom att låta AirPort-verktyg leta efter uppdateringar automatiskt. Välj AirPort-verktyg > Inställningar och markera ett alternativ.

Den grafiska översikten i AirPort-verktyg för iOS.

Hantera ditt Wi-Fi-nätverk från en iOS-enhet

Med AirPort-verktyg för iOS kan du skapa och övervaka ditt nätverk från en iPhone eller iPad lika enkelt som från datorn. Hämta appen från App Store på iOS-enheten.