Så här uppgraderar du till macOS Sonoma

Med macOS Sonoma får du bättre arbete och lek på din Mac. Ta mer plats under videosamtal. Få tillgång till information på helt nya sätt. Öka spelprestanda. Och upptäck ännu fler sätt att anpassa din Mac.

Ingen bildtext för denna bild

Kontrollera kompatibiliteten

macOS Sonoma är kompatibelt med följande Mac-modeller. Det finns också en fullständig lista över kompatibla modeller.

• MacBook Pro lanserad 2018 eller senare

• MacBook Air lanserad 2018 eller senare

• Mac mini lanserad 2018 eller senare

• iMac lanserad 2019 or eller senare

• iMac Pro

• Mac Studio lanserad 2022 eller senare

• Mac Pro lanserad 2019 eller senare

Göra en säkerhetskopia

Innan du uppgraderar är det en bra idé att göra en säkerhetskopia. Har du en extern lagringsenhet kan du använda den för att säkerhetskopiera din Mac med Time Machine.

Hämta och installera macOS Sonoma

Använd Programuppdatering för att hämta och installera den senaste versionen av macOS Sonoma. Det är det snabbaste och enklaste sättet att få macOS-uppgraderingar, och det kan kräva mindre lagringsutrymme att hämta och installera dem.

• Välj Systeminställningar i Apple-menyn  i hörnet av skärmen. Klicka på Allmänt i sidofältet och klicka sedan på Programuppdatering till höger.

• I tidigare versioner av macOS väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar sedan på Programuppdatering.

• Eller använd SpotlightIngen bildtext för denna bild i menyraden för att söka efter ”Programuppdatering” och öppna från sökresultaten.

Om din äldre Mac inte har Programuppdatering kan du hitta macOS Sonoma genom att söka efter det i App Store.