Om säkerhetsinnehållet i Xcode 14.1

Det här dokumentet beskriver säkerhetsinnehållet i Xcode 14.1.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

Xcode 14.1

Släpptes 1 november 2022

Git

Tillgängligt för: macOS Monterey 12.5 och senare

Effekt: flera problem i git

Beskrivning: flera problem åtgärdades genom att uppdatera till git version 2.32.3.

CVE-2022-29187: Carlo Marcelo Arenas Belón och Johannes Schindelin

Git

Tillgängligt för: macOS Monterey 12.5 och senare

Effekt: kloning av ett skadligt arkiv kan leda till att känslig information avslöjas

Beskrivning: problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-39253: Cory Snider från Mirantis

Git

Tillgängligt för: macOS Monterey 12.5 och senare

Effekt: en fjärranvändare kan orsaka en oväntad appavslutning eller körning av opålitlig kod om kommandotolken git är tillåten som en kommandotolk för inloggning

Beskrivning: problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2022-39260: Kevin Backhouse från GitHub Security Lab

IDE Xcode Server

Tillgängligt för: macOS Monterey 12.5 och senare

Effekt: en app kan få rotbehörigheter

Beskrivning: Ett problem med inmatning åtgärdades genom förbättrad validering av indata.

CVE-2022-42797: Tim Michaud (@TimGMichaud) på Moveworks.ai

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.