Om säkerhetsinnehållet i Safari 16.1

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i Safari 16.1.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

Safari 16.1

Släpptes 24 oktober 2022

WebKit

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Monterey

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett problem med användning av tidigare använt minne åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

WebKit Bugzilla: 246669
CVE-2022-42826: Francisco Alonso (@revskills)

Lades till 22 december 2022

WebKit

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Monterey

Effekt: besök på en skadlig webbplats kan leda till att användargränssnittet förfalskas

Beskrivning: problemet hanterades med förbättrad hantering av användargränssnittet.

WebKit Bugzilla: 243693
CVE-2022-42799: Jihwan Kim (@gPayl0ad), Dohyun Lee (@l33d0hyun)

WebKit

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Monterey

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med sammanblandning av typer åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

WebKit Bugzilla: 244622
CVE-2022-42823: Dohyun Lee (@l33d0hyun) på SSD Labs

WebKit

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan avslöja känslig användarinformation

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

WebKit Bugzilla: 245058
CVE-2022-42824: Abdulrahman Alqabandi på Microsoft Browser Vulnerability Research, Ryan Shin på IAAI SecLab vid Korea University och Dohyun Lee (@l33d0hyun) på DNSLab vid Korea University

WebKit

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av skadligt webbinnehåll kan avslöja appens interna tillstånd

Beskrivning: Ett korrekthetsfel i JIT åtgärdades med förbättrade kontroller.

WebKit Bugzilla: 242964
CVE-2022-32923: Wonyoung Jung (@nonetype_pwn) på KAIST Hacking Lab

Lades till 27 oktober 2022

WebKit PDF

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Monterey

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett problem med användning av tidigare använt minne åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

WebKit Bugzilla: 242781
CVE-2022-32922: Yonghwi Jin (@jinmo123) på Theori i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

Ytterligare tack

WebKit

Vi vill tacka Maddie Stone på Google Project Zero och Narendra Bhati (@imnarendrabhati) på Suma Soft Pvt. Ltd. samt en anonym forskare för hjälpen.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.