Om säkerhetsinnehållet i Safari 15.6

Detta dokument beskriver säkerhetsinnehållet i Safari 15.6.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

Safari 15.6

Lanserad 20 juli 2022

JavaScriptCore

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Catalina

Effekt: bearbetning av webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: problemet hanterades med förbättrade gränskontroller.

WebKit Bugzilla: 241931

CVE-2022-48503: Dongzhuo Zhao i samarbete med ADLab på Venustech och ZhaoHai på Cyberpeace Tech Co., Ltd.

Lades till den 21 juni 2023

Safari Extensions

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Catalina

Effekt: besök på en webbplats med skadligt innehåll kan läcka känsliga data

Beskrivning: problemet hanterades med förbättrad hantering av användargränssnittet.

CVE-2022-32784: Young Min Kim från CompSec Lab på Seoul National University

WebKit

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Catalina

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett minnesfel åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

WebKit Bugzilla: 241526

CVE-2022-32885: P1umer(@p1umer) och Q1IQ(@q1iqF)

Lades till 16 mars 2023

WebKit

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Catalina

Effekt: en användare kan spåras via sin IP-adress

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-32861: Matthias Keller (m-keller.com)

Lades till 16 september 2022

WebKit

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Catalina

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2022-32863: P1umer (@p1umer), afang (@afang5472), xmzyshypnc (@xmzyshypnc1)

Lades till 16 september 2022, uppdaterades 16 mars 2023

WebKit

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Catalina

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

WebKit Bugzilla: 240720

CVE-2022-32792: Manfred Paul (@_manfp) i samarbete med Trend Micro Zero Day Initiative

WebRTC

Tillgänglig för: macOS Big Sur och macOS Catalina

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod.

Beskrivning: ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

WebKit Bugzilla: 242339

CVE-2022-2294: Jan Vojtesek från Avast Threat Intelligence-teamet

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.