Om säkerhetsinnehållet i macOS Monterey 12.1

I det här dokumentet beskrivs säkerhetsinnehållet i macOS Monterey 12.1.

Om säkerhetsuppdateringar från Apple

Apple skyddar sina kunder genom att aldrig avslöja, diskutera eller bekräfta säkerhetsproblem innan en fullständig utredning har genomförts och alla nödvändiga appkorrigeringar eller utgåvor är tillgängliga. De senaste uppdateringarna visas på sidan Säkerhetsuppdateringar från Apple.

Apples säkerhetsdokument hänvisar till sårbarheter (när det är möjligt) med hjälp av CVE-ID.

Mer information om säkerhet finns på sidan om Apples produktsäkerhet.

macOS Monterey 12.1

Släpptes 13 december 2021

Airport

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en enhet kan passivt spåras med hjälp av dess BSSID

Beskrivning: ett åtkomstproblem åtgärdades genom ytterligare åtkomstbegränsningar.

CVE-2021-30987: Jason Meller, Fritz Ifert-Miller och Joseph Sokol-Margolis på Kolide

Archive Utility

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan komma förbi Gatekeeper-kontroller

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2021-30950: @gorelics

Audio

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Tolkning av en ljudfil med skadligt innehåll kan leda till att användarinformation avslöjas

Beskrivning: ett problem med buffertspill åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2021-30960: JunDong Xie på Ant Security Light-Year Lab

Bluetooth

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en enhet kan passivt spåras med hjälp av dess Bluetooth-MAC-adress

Beskrivning: ett problem vid enhetskonfigurering åtgärdades med en uppdaterad konfigurering.

CVE-2021-30986: Min (Spark) Zheng, Xiaolong Bai på Alibaba Inc.

CFNetwork Proxies

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: användartrafik kan oväntat läckas till en proxyserver trots PAC-konfigurationer

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2021-30966: Michal Rajcan på Jamf, Matt Vlasach på Jamf (Wandera)

ColorSync

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av en bildfil med skadligt innehåll kan ge upphov till körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett minnesfel vid bearbetning av ICC-profiler åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2021-30926: Jeremy Brown

CVE-2021-30942: Mateusz Jurczyk på Google Project Zero

CoreAudio

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av en ljudfil med skadligt innehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett buffertspill åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2021-30957: JunDong Xie på Ant Security Light-Year Lab

Uppdaterades 25 maj 2022

CoreAudio

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: uppspelning av en skadlig ljudfil kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2021-30958: JunDong Xie på Ant Security Light-Year Lab

CoreBluetooth

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2021-30935: en anonym forskare

Lades till 25 maj 2022

Crash Reporter

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en lokal angripare kan höja sin behörighet

Beskrivning: problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2021-30945: Zhipeng Huo (@R3dF09) och Yuebin Sun (@yuebinsun2020) på Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com)

File Provider

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan kringgå integritetsinställningar

Beskrivning: ett tillståndsproblem åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2021-31007: Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security

Lades till 25 maj 2022

FontParser

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Bearbetning av ett typsnitt med skadligt innehåll kan leda till att processminnet avslöjas

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2021-31013: Daniel Lim Wee Soong från STAR Labs

Lades till 16 september 2022

Game Center

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app med skadligt innehåll kan läsa känslig kontaktinformation

Beskrivning: ett tillståndsproblem åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2021-31000: Denis Tokarev (@illusionofcha0s)

Lades till 25 maj 2022

Graphics Drivers

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: ett buffertspill åtgärdades med förbättrad gränskontroll.

CVE-2021-30977: Jack Dates på RET2 Systems, Inc.

ImageIO

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av en bildfil med skadligt innehåll kan ge upphov till körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2021-30939: Mickey Jin (@patch1t) på Trend Micro, Jaewon Min på Cisco Talos, Rui Yang och Xingwei Lin på Ant Security Light-Year Lab

Uppdaterades 25 maj 2022

Intel Graphics Driver

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: ett buffertspill åtgärdades med förbättrad gränskontroll.

CVE-2021-30981: Liu Long på Ant Security Light-Year Lab, Jack Dates på RET2 Systems, Inc.

Uppdaterades 25 maj 2022

IOMobileFrameBuffer

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2021-30996: Saar Amar (@AmarSaar)

IOUSBHostFamily

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en fjärrangripare kan orsaka ett oväntat appavslut eller heap-fel

Beskrivning: ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad låsning.

CVE-2021-30982: Weiteng Chen, Zheng Zhang och Zhiyun Qian på UC Riverside och Yu Wang på Didi Research America

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: en sårbarhet för minnesfel åtgärdades med förbättrad låsning.

CVE-2021-30937: Sergei Glazunov på Google Project Zero

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: ett problem med användning av tidigare använt minne åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2021-30927: Xinru Chi på Pangu Lab

CVE-2021-30980: Xinru Chi på Pangu Lab

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: ett minnesfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2021-30949: Ian Beer på Google Project Zero

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en angripare i en privilegierad nätverksposition kan köra opålitlig kod

Beskrivning: ett problem med buffertspill åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2021-30993: OSS-Fuzz, Ned Williamson på Google Project Zero

Kernel

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan köra opålitlig kod med kernelbehörighet

Beskrivning: ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2021-30955: Zweig på Kunlun Lab

LaunchServices

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan komma förbi Gatekeeper-kontroller

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2021-30976: chenyuwang (@mzzzz__) och Kirin (@Pwnrin) på Tencent Security Xuanwu Lab

LaunchServices

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan komma förbi Gatekeeper-kontroller

Beskrivning: ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrad validering.

CVE-2021-30990: Ron Masas på BreakPoint.sh

Messages

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En illvillig användare kan lämna en meddelandegrupp men fortsätta att ta emot meddelanden i den gruppen

Beskrivning: Ett problem med hanteringen av gruppmedlemskap löstes med förbättrad logik.

CVE-2021-30943: Joshua Sardella

Lades till 25 maj 2022

Model I/O

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: Flera problem i HDF5

Beskrivning: Flera problem hanterades genom att ta bort HDF5.

CVE-2021-31009: Mickey Jin (@patch1t) på Trend Micro

Lades till 25 maj 2022

Model I/O

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av en skadlig USD-fil kan leda till oväntad appavslutning eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2021-30971: Ye Zhang (@co0py_Cat) på Baidu Security

Model I/O

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av en fil med skadligt innehåll kan leda till att användarinformation avslöjas

Beskrivning: ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2021-30973: Ye Zhang (@co0py_Cat) på Baidu Security

Model I/O

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av en USD-fil med skadligt innehåll kan avslöja innehåll från minnet

Beskrivning: ett problem med dataskrivning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2021-30929: Rui Yang och Xingwei Lin på Ant Security Light-Year Lab

Model I/O

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av en USD-fil med skadligt innehåll kan leda till oväntad appavslutning eller körning av opålitlig kod

Beskrivning: ett problem med buffertspill åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2021-30979: Mickey Jin (@patch1t) på Trend Micro

Model I/O

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av en USD-fil med skadligt innehåll kan avslöja innehåll från minnet

Beskrivning: ett problem med buffertspill åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2021-30940: Rui Yang och Xingwei Lin på Ant Security Light-Year Lab

CVE-2021-30941: Rui Yang och Xingwei Lin på Ant Security Light-Year Lab

Preferences

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en app med skadligt innehåll kan höja behörigheter

Beskrivning: ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2021-30995: Mickey Jin (@patch1t) på Trend Micro, Mickey Jin (@patch1t)

Sandbox

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan kringgå vissa integritetsinställningar

Beskrivning: ett valideringsproblem som rör beteende för hårda länkar åtgärdades genom förbättrade sandlådebegränsningar.

CVE-2021-30968: Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security

Sandbox

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan kringgå vissa integritetsinställningar

Beskrivning: ett logikproblem åtgärdades med hjälp av förbättrade begränsningar.

CVE-2021-30946: @gorelics och Ron Masas från BreakPoint.sh

Uppdaterades 11 maj 2023

Sandbox

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en app kan få tillgång till en användares filer

Beskrivning: ett åtkomstproblem åtgärdades genom ytterligare sandlådebegränsningar.

CVE-2021-30947: Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security

Script Editor

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: ett skadligt OSAX-skripttillägg kan komma förbi Gatekeeper-kontroller och kringgå sandlådebegränsningar

Beskrivning: problemet åtgärdades genom att inaktivera körning av JavaScript vid visning av en skriptordbok.

CVE-2021-30975: Ryan Pickren (ryanpickren.com)

SQLite

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: En app med skadligt innehåll kan komma åt data från andra appar genom att aktivera ytterligare loggning

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2021-30944: Wojciech Reguła (@_r3ggi) på SecuRing

Lades till 25 maj 2022

TCC

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan kringgå vissa integritetsinställningar

Beskrivning: problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2021-30972: Xuxiang Yang (@another1024), Zhipeng Huo (@R3dF09) och Yuebin Sun (@yuebinsun2020) på Tencent Security Xuanwu Lab (xlab.tencent.com), Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security, jhftss (@patch1t), Wojciech Reguła (@_r3ggi)

Lades till 25 maj 2022

TCC

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en lokal användare kan ändra skyddade delar av filsystemet

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2021-30767: @gorelics

TCC

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan kringgå integritetsinställningar

Beskrivning: ett problem med ärvda behörigheter åtgärdades med ytterligare begränsningar.

CVE-2021-30964: Andy Grant på Zoom Video Communications

TCC

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan kringgå integritetsinställningar

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2021-30970: Jonathan Bar Or på Microsoft

TCC

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en skadlig app kan orsaka att slutpunktssäkerhetsklienter nekas åtkomst till tjänsten

Beskrivning: ett logikfel åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2021-30965: Csaba Fitzl (@theevilbit) på Offensive Security

WebKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med buffertspill åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2021-30934: Dani Biro

WebKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med användning av tidigare använt minne åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2021-30936: Chijin Zhou på ShuiMuYuLin Ltd och Tsinghua wingtecher lab

CVE-2021-30951: Pangu via Tianfu Cup

Uppdaterades 25 maj 2022

WebKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med heltalsspill åtgärdades genom förbättrad indatavalidering.

CVE-2021-30952: @18f och @jq0904 på DBAPP Securitys weibin lab via Tianfu Cup

Uppdaterades 25 maj 2022

WebKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett konkurrenstillstånd åtgärdades genom förbättrad tillståndshantering.

CVE-2021-30984: Kunlun Lab via Tianfu Cup

Uppdaterades 25 maj 2022

WebKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med läsning utanför gränserna åtgärdades med förbättrad kontroll av gränserna.

CVE-2021-30953: Jianjun Dai på 360 Vulnerability Research Institute via Tianfu Cup

Uppdaterades 25 maj 2022

WebKit

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: bearbetning av skadligt webbinnehåll kan leda till körning av opålitlig kod

Beskrivning: Ett problem med sammanblandning av typer åtgärdades genom förbättrad minneshantering.

CVE-2021-30954: Kunlun Lab Kunlun Lab via Tianfu Cup

Uppdaterades 25 maj 2022

Wi-Fi

Tillgängligt för: macOS Monterey

Effekt: en lokal användare kan eventuellt orsaka att systemet avslutas oväntat eller att kernelminnet läses

Beskrivning: problemet åtgärdades med förbättrade kontroller.

CVE-2021-30938: Xinru Chi på Pangu Lab

Ytterligare tack

Admin Framework

Vi vill tacka Simon Andersen på Aarhus University och Pico Mitchell för hjälpen.

Bluetooth

Vi vill tacka Haram Park på Korea University för hjälpen.

CloudKit

Vi vill tacka Ryan Pickren (ryanpickren.com) för hjälpen.

ColorSync

Vi vill tacka Mateusz Jurczyk på Google Project Zero för hjälpen.

Contacts

Vi vill tacka Minchan Park (03stin) för hjälpen.

Kernel

Vi vill tacka Amit Klein på Bar-Ilan University's Center for Research in Applied Cryptography and Cyber Security för hjälpen.

Model I/O

Vi vill tacka Rui Yang och Xingwei Lin på Ant Security Light-Year Lab för hjälpen.

Password Manager

Vi vill tacka Pascal Wagler för hjälpen.

Lades till 25 maj 2022

Security

Vi vill tacka Halle Winkler (@Politepix) på Politepix för hjälpen.

Lades till 25 maj 2022

WebKit

Vi vill tacka Peter Snyder på Brave och Soroush Karami för hjälpen.

Uppdaterades 25 maj 2022

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.