Om eSIM på iPhone

Läs om vad ett eSIM är, hur du ställer in ett eSIM på din iPhone och hur du överför ett fysiskt SIM-kort till ett eSIM.

Vad är eSIM på iPhone?

Ett eSIM är industristandarden för digitala SIM-kort som gör det möjligt för dig att aktivera ett mobilabonnemang från din operatör utan att behöva använda ett fysiskt SIM-kort. Du kan installera åtta eller fler eSIM på en iPhone och använda två telefonnummer samtidigt.

Det här behöver du

eSIM på iPhone erbjuds inte i Fastlandskina. I Hongkong och Macao har vissa iPhone-modeller eSIM. Läs om hur du använder dubbla sim-kort med två nano-SIM-kort i Fastlandskina, Hongkong och Macao.  För resenärer som besöker Fastlandskina och som vill använda ett eSIM för förbetalda dataabonnemang, erbjuds sådana av många världsomspännande tjänsteleverantörer

* iPhone 14-modeller och senare som endast har eSIM kan aktiveras utan ett wifi-nätverk.

Så här ställer du in ett eSIM på en iPhone

Att konfigurera ditt eSIM är vanligtvis bara en fråga om att slå på din nya iPhone och följa instruktionerna på skärmen.

Du kan aktivera ditt eSIM medan du konfigurerar din iPhone om din operatör stöder eSIM-operatörsaktivering eller eSIM-snabböverföring. Med eSIM-operatörsaktivering tilldelar din operatör ett eSIM till din iPhone när du köper den. Med eSIM-snabböverföring överför du SIM-kortet från din tidigare iPhone till din nya iPhone utan att kontakta din operatör. Oavsett metod slår du på din iPhone och följer instruktionerna för att aktivera ditt eSIM under installationen.

Vissa operatörer stöder överföring av ett telefonnummer från din tidigare iPhone till din nya iPhone utan att du behöver kontakta dem. Se till att du är inloggad med ditt Apple-ID på båda enheterna, eller se till att din tidigare iPhone är upplåst i närheten med Bluetooth aktiverat och använder iOS 16 eller senare.

Du kan också använda dessa alternativ senare för att lägga till eller överföra ett eSIM. Om dessa alternativ inte är tillgängliga kontaktar du din operatör för att aktivera ditt eSIM med en QR-kod eller din operatörs iPhone-app.

Om du köpte en iPhone 14-modell eller senare i USA aktiveras din iPhone med ett eSIM. För att aktivera ditt eSIM med eSIM-operatörsaktivering, eSIM-snabböverföring eller annan aktiveringsmetod ska du slå på din iPhone och följa instruktionerna.

Använda eSIM-operatörsaktivering på en iPhone

Vissa operatörer och globala serviceleverantörer kan tilldela din iPhone ett nytt eSIM, vilket gör installationen enkel. Detta händer vanligtvis när du köper tjänster från en operatör och du anger information om ditt mobilabonnemang. Om ett eSIM tilldelades din iPhone när du köpte den slår du på din iPhone och följer instruktionerna för att aktivera ditt eSIM.

Om du byter till iPhone (från en Android-telefon, till exempel) kontaktar du din operatör för att överföra ditt telefonnummer till din iPhone via eSIM-operatörsaktivering eller genom att skanna en QR-kod från din operatör.

Om du kontaktade din operatör för ett eSIM efter att du konfigurerat din iPhone och de konfigurerar eSIM-operatörsaktivering följer du dessa steg:

1. När du ser aviseringen Operatörens mobilabonnemang klart att installeras, trycker du på den.
  2. I appen Inställningar trycker du på Operatörens mobilabonnemang klart att installeras.
  3. Tryck på Fortsätt längst ned på skärmen.
  4. Ring ett samtal på din iPhone för att kontrollera mobilanslutningen. Kontakta din operatör om du inte kan ringa.
  5. Om mobilabonnemanget du aktiverade ersätter mobilabonnemanget på ditt fysiska SIM-kort ska du bort ditt fysiska SIM-kort. Starta sedan om din iPhone.

Använda eSIM-snabböverföring på en iPhone

Vissa operatörer stöder SIM-kort-överföringar från din tidigare iPhone till din nya iPhone utan att behöva kontakta dem. Du kan också konvertera ditt nuvarande fysiska SIM-kort till ett eSIM.

Om du inte har tillgång till din nuvarande iPhone kontaktar du din operatör för att överföra ditt eSIM.

När du ställer in din iPhone följer du instruktionerna på skärmen för att överföra ditt fysiska SIM-kort eller eSIM, om du blir ombedd att överföra ditt SIM-kort. Om du behöver överföra mer än ett SIM-kort till din nya iPhone överför du dina ytterligare SIM-kort genom att följa stegen nedan.

Överföra ett fysiskt SIM-kort eller ett eSIM från din tidigare iPhone till ett eSIM på din nya iPhone efter inställning

1. Öppna Inställningar > Mobildata > Lägg till mobilabonnemang på din nya iPhone.
  2. Välj ett mobilabonnemang att flytta över från en annan iPhone. Om du inte ser en lista med nummer trycker du på Flytta över från en annan iPhone. Detta kräver att båda enheterna har iOS 16 eller senare.
  3. Se instruktionerna på din tidigare iPhone för att bekräfta överföringen. För att bekräfta trycker du på Överför eller anger koden som visas på din nya iPhone (om du ombeds att ange en verifieringskod).
  4. Vänta på att mobilabonnemanget ska aktiveras på din nya iPhone. Ditt tidigare SIM-kort inaktiveras när mobilabonnemanget på din nya iPhone aktiveras.
  5. Om banderollen Slutför inställningen av din operatörs mobilabonnemang dyker upp på din nya iPhone trycker du på den. Du dirigeras om till din operatörs webbplats för att överföra ditt eSIM. Kontakta din operatör om du behöver hjälp.

Konvertera ett fysiskt SIM-kort till ett eSIM på samma iPhone

Du kan konvertera ett fysiskt SIM-kort till ett eSIM på samma iPhone, om din operatör stöder det. Gör så här:

1. Gå till Inställningar > Mobilnät på din iPhone.
  2. Tryck på Konvertera till eSIM. Om du inte ser Konvertera till eSIM stöder din operatör inte det här alternativet. Kontakta din operatör för att flytta ditt telefonnummer från ditt fysiska SIM-kort till ett eSIM med eSIM-operatörsaktivering eller genom att skanna en QR-kod.
  3. Tryck på Convert Cellular Plan (Konvertera mobilabonnemang).
  4. Tryck på Konvertera till eSIM.
  5. Vänta på att ditt eSIM-kort aktiveras. Ditt tidigare SIM-kort inaktiveras när mobilabonnemanget på din nya iPhone aktiveras.
  6. Ta bort det fysiska SIM-kortet från din iPhone. Starta sedan om din iPhone.

Använda en QR-kod

Du kan använda en QR-kod från din operatör för att konfigurera eSIM-kort på din iPhone.

Så här aktiverar du ditt eSIM när du ställer in din iPhone:

1. När du kommer till skärmen Konfigurera mobiltelefon trycker du på Använd QR-kod.
  2. Följ anvisningarna på skärmen.

För att aktivera ditt eSIM efter att du har konfigurerat din iPhone kontaktar du din operatör för att få en QR-kod. Sedan följer du de här stegen:

1. Öppna Kamera-appen och skanna din QR-kod. När du ser aviseringen Mobilabonnemanget har upptäckts, trycker du på den.
  2. Tryck och håll ned QR-koden och peka sedan på Lägg till eSIM om du använder en iPhone med iOS 17.4 eller senare och du får en QR-kod från din operatör i ett e-postmeddelande eller från operatörens webbsida.
  3. Tryck på Fortsätt längst ned på skärmen.
  4. Tryck på Lägg till mobilabonnemang.

Om du uppmanas att ange en bekräftelsekod för att aktivera eSIM-kortet anger du numret som din operatör gav dig.

Andra metoder för aktivering av eSIM

Vissa operatörer kan skicka en länk istället för en QR-kod för nedladdning av ditt eSIM.

1. Tryck på länken på din iPhone med iOS 17.4 eller senare för att konfigurera ditt eSIM-kort.
  2. Tryck på Tillåt när meddelandet Aktivera nytt eSIM.
  3. Tryck på Fortsätt längst ned på skärmen.

Om din operatör stöder aktivering av eSIM med en app laddar du ned operatörens app från App Store och följer instruktionerna.

Ange eSIM-informationen manuellt om det behövs

1. Kontakta din operatör för att få de eSIM-uppgifter du behöver ange.
  2. Gå till Inställningar.
  3. Tryck på Mobilnät eller Mobildata.
  4. Tryck på Lägg till mobilabonnemang.
  5. Tryck på Ange information manuellt längst ned på iPhone-skärmen.