Om din iPad inte startar eller har låst sig

Läs om vad du kan göra om skärmen på din iPad har låst sig eller inte svarar när du trycker på den, eller fastnar när du startar den.

Om skärmen är svart eller låst

Följ stegen för din enhet.

På din iPad som saknar hemknapp

1. Tryck in och släpp snabbt volymknappen närmast den övre knappen.

2. Tryck in och släpp snabbt volymknappen längst från den övre knappen.

3. Tryck på och håll ned den övre knappen tills enheten börjar starta om.

recovery-mode-ipad-face-id-ipad-mini-animation
  4. Om din iPad inte slås på följer du dessa steg för att kontrollera din hårdvara och ladda din telefon. Du kan behöva ladda i upp till en timma.

5. Om din iPad fortfarande inte går att slå på kontaktar du Apple-supporten.

På din iPad utrustad med en hemknapp

1. Håll ned hemknappen och den övre knappen samtidigt tills du ser Apple-logotypen.

ipad-home-button-force-restart
  2. Om din iPad inte slås på följer du dessa steg för att kontrollera din hårdvara och ladda din telefon. Du kan behöva ladda i upp till en timma.

3. Om din iPad fortfarande inte går att slå på kontaktar du Apple-supporten.

Om iPad startar men fastnar på vägen

Om du ser Apple-logotypen eller en röd eller blå skärm under starten provar du dessa steg:

1. Anslut din iPad till en dator. Öppna Finder på en Mac med macOS Catalina. Öppna iTunes på en Mac med macOS Mojave eller tidigare eller på en pc. Se vilken version av macOS din Mac-dator har.

2. Leta rätt på din enhet på datorn.

3. Följ stegen för din enhet medan den är ansluten:

1. På en iPad utan hemknapp: tryck in och släpp snabbt volymknappen närmast den övre knappen. Tryck in och släpp snabbt volymknappen längst från den övre knappen. Tryck ned den övre knappen tills enheten börjar starta om. Håll den övre knappen.

recovery-mode-ipad-face-id-ipad-mini-animation
    2. På din iPad utrustad med en hemknapp: Håll ned hemknappen och den övre knappen.

ipad-home-button-force-restart
  4. Håll knappen (eller knapparna) intryckt tills skärmen för återställningsläget visas.

ipad-face-id-restore-screen
  5. När du får välja mellan att återskapa eller uppdatera väljer du att uppdatera.

macos-monterey-finder-update-restore-ipad-finder
  6. Din dator hämtar mjukvaran för enheten. Om det tar mer än 15 minuter lämnar din iPad återställningsläget. Då måste du göra om steg 2 till 4 igen.

Om du behöver mer hjälp

Kontakta Apple-supporten för att beställa service.