Om din Mac startar och visar en skärm med en kugghjulssymbol

Starthanteraren visar symboler för varje tillgänglig startskiva, en kugghjulssymbol som kallas Alternativ och knappar för Stäng av och Starta om.

macOS Big Sur skärm med Starthanterare

Om du använder en Mac med Apple-chip öppnas Starthanteraren när du startar din Mac. Fortsätt då att trycka ned strömknappen och håll den nedtryckt i minst 10 sekunder.

Det här kan du göra i startalternativ:

• Välj en startskiva som Macintosh-skivan. Tryck sedan på Fortsätt för att starta från den skivan.
  • Välj Alternativ och klicka på Fortsätt för att öppna macOS Återställning. Därifrån kan du installera om macOS, använda Skivverktyg för att reparera din skiva eller för att radera din skiva, med mera.
  • Klicka på Stäng av eller Starta om.

De här dolda funktionerna är också tillgängliga i Starthanteraren: