Registrera dina konditionsnivåer

Din Apple Watch kan uppskatta din konditionsnivå och skicka ett meddelande när den är låg.

Om kondition

Kondition är ett mått på din maximala VO2, vilket är den maximala mängden syre din kropp kan förbruka under träning. Din konditionsnivå är en stark indikator på din övergripande fysiska hälsa och förutsäger din långsiktiga hälsa. Din Apple Watch ger dig en konditionsuppskattning genom att mäta hur hårt ditt hjärta arbetar under en utomhuspromenad, löpning eller vandring.

Om dina konditionsnivåer är låga för din ålder och ditt kön får du ett meddelande. Om dina konditionsnivåer fortsätter att vara låga får du ytterligare meddelanden.

De flesta människor kan förbättra sitt maximala VO2 genom att öka intensiteten och frekvensen för sin konditionsträning. Vissa tillstånd eller läkemedel som begränsar din puls kan orsaka en överskattning av ditt maximala VO2.

En iPhone som visar ett exempeldiagram över månatliga konditionsdata.

Visa dina konditionsuppgifter

1. Öppna appen Hälsa på din iPhone och tryck sedan på Bläddra.
  2. Tryck på Hjärta och sedan på Kondition.
  3. Tryck på D, V eller Å för att visa ditt genomsnitt per dag, vecka eller år.
  4. Tryck på Visa alla konditionsnivåer.
  5. Tryck på en konditionsnivå för att jämföra dina resultat med andra nivåer baserat på din ålder och ditt kön.

Du kan också trycka på knappen Visa information  uppe till höger för att visa de genomsnittliga konditionsnivåerna för alla åldrar för kvinnor, män eller alla.

Hur Apple Watch uppskattar dina konditionsnivåer

Apple Watch Series 3 eller senare kan registrera en uppskattning av ditt maximala VO2 med hjälp av hjärt- och rörelsesensorer under en utomhuspromenad, löpning eller vandring. Den kan också uppskatta ditt maximala VO2 om du börjar en utomhuspromenad, löning eller vandring i Workout-appen. Apple Watch stöder ett VO2-maxintervall på 14–65 ml/kg/min som valideras för användare som är 20 år eller äldre.

När Apple Watch uppskattar din konditionsnivå tar den också hänsyn till:

• Ålder
  • Kön
  • Vikt
  • Längd
  • Läkemedel som kan påverka din puls

Du måste ha på dig din Apple Watch i minst 24 timmar, följt av flera träningspass* och passiva mätningar med din Apple Watch innan du får en första uppskattning.

Om appen Hälsa upptäcker att dina tidigare uppskattningar av konditionsnivåer skulle kunna vara mer exakta kan du välja att uppdatera dina data. I Kondition trycker du på Uppdatera under Uppdatera dina data. När du har uppdaterat visas en notis om uppdaterade data i Kondition med resultaten från uppdateringen och hur uppskattningarna har ändrats.

Läs mer

* Push-träning stöds inte.