Registrera dina konditionsnivåer

Din Apple Watch kan uppskatta din konditionsnivå och skicka ett meddelande när den är låg.

Om kondition

Kondition är ett mått på din maximala VO2 Din konditionsnivå är en stark indikator på din övergripande fysiska hälsa och förutsäger din långsiktiga hälsa. Din Apple Watch ger dig en konditionsuppskattning genom att mäta hur hårt ditt hjärta arbetar under ett pass med utomhusgång, utomhuslöpning eller vandring i appen Träning.

Om dina konditionsnivåer är låga för din ålder och ditt kön får du ett meddelande. Om dina konditionsnivåer fortsätter att vara låga får du ytterligare meddelanden.

De flesta människor kan förbättra sitt maximala VO2 Vissa tillstånd eller läkemedel som begränsar din puls kan orsaka en överskattning av ditt maximala2 VO.

ios15-iphone12-pro-health-browse-heart-cardio-fitness

Visa dina konditionsuppgifter

1. Öppna appen Hälsa på din iPhone eller iPad.

2. Tryck på fliken Bläddra om du använder din iPhone. På din iPad trycker du på sidofältettryck för att öppna sidofältet.

3. Tryck på Hjärta och sedan på Kondition.

4. Tryck på D, V eller Å för att visa ditt genomsnitt per dag, vecka eller år.

5. Tryck på Visa alla konditionsnivåer.

6. Tryck på en konditionsnivå för att jämföra dina resultat med andra nivåer baserat på din ålder och ditt kön

Du kan också trycka på knappen Visa informationknappen uppe till höger för att visa de genomsnittliga konditionsnivåerna för alla åldrar för kvinnor, män eller alla.

Hur Apple Watch uppskattar dina konditionsnivåer

Apple Watch Series 3 eller senare kan registrera en uppskattning av ditt maximala VO2 Apple Watch stöder ett VO2-maxintervall på 14–65 ml/kg/min som valideras för användare som är 20 år eller äldre.

När Apple Watch uppskattar din konditionsnivå tar den också hänsyn till:

• Ålder

• Kön

• Vikt

• Längd

• Läkemedel som kan påverka din puls

Du måste ha på dig din Apple Watch i minst 24 timmar, följt av flera pass med utomhusgång, utomhuslöpning eller vandring* och passiva mätningar med din Apple Watch, innan du får en första uppskattning.

Om appen Hälsa upptäcker att dina tidigare uppskattningar av konditionsnivåer skulle kunna vara mer exakta kan du välja att uppdatera dina data. I Kondition trycker du på Uppdatera under Uppdatera dina data. När du har uppdaterat visas en notis om uppdaterade data i Kondition med resultaten från uppdateringen och hur uppskattningarna har ändrats.

Läs mer

* Push-träning stöds inte.