Kalibrera Apple Watch för bättre precision vid träning och aktivitet

Du kan kalibrera din Apple Watch för att förbättra precisionen för avstånd, tempo och kaloriförbrukning. När du kalibrerar din klocka kan den också lära sig din träningsnivå och dina steg, vilket förbättrar precisionen när gps-funktionen är begränsad eller inte tillgänglig.

Kontrollera dina inställningar

Bekräfta att din Apple Watch kan få den information som behövs genom att kontrollera följande inställningar på din iPhone:

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

2. Tryck på Integritet och säkerhet > Platstjänster.

3. Kontrollera att Platstjänster är aktiverat.

4. Rulla nedåt och tryck på Systemtjänster.

5. Kontrollera att Rörelsekalibrering och distans är aktiverat.

Skärmen Systemtjänster på iPhone.
  6. Fortsätt enligt anvisningarna nedan.

Kalibrera Apple Watch

1. Ha på dig din Apple Watch och gå till en plan, öppen yta utomhus med bra gps-mottagning och fri sikt mot himlen.

2. Om du har Apple Watch Series 2 eller senare behöver du bara din Apple Watch.* Ta med dig din iPhone och använd dess gps om du har en Apple Watch Series 1 eller tidigare. Håll din iPhone i handen eller bär den i ett armband eller bälte.

3. Öppna appen Träning och tryck sedan på Utomhusgång eller Utomhuslöpning. Om du vill ställa in ett mål innan du börjar trycker du på knappen Mersymbolen ....

Träningen Utomhusgång på klockan med vitt armband.
  4. Gå eller spring i din normala takt i cirka 20 minuter.

Om du inte har tid att avsluta träningen kan du slutföra de 20 minuterna under flera pass.  Om du tränar i flera hastigheter ska du kalibrera i 20 minuter för varje hastighet som du går eller springer i.

När du går eller springer utomhus fortsätter din Apple Watch att kalibrera accelerometern genom att lära sig din steglängd i olika hastigheter.  Kalibrering kan också förbättra precisionen på dina kaloriberäkningar i appen Träning samt kalorier-, distans-, rörelse- och träningsberäkningar i appen Aktivitet.

Förbättra noggrannheten för Träning och Aktivitet

Apple Watch använder din personliga information, till exempel längd, vikt, kön och ålder, till att beräkna bland annat hur många kalorier du förbränner. Läs om hur du uppdaterar din personliga information.

Nollställa dina kalibreringsdata

Så här nollställer du dina kalibreringsdata:

1. Öppna appen Watch på din iPhone.

2. Tryck på fliken Min klocka och tryck sedan på Integritet > Nollställ kalibreringsdata för fitness.

Integritetsinställningar på iPhone

* I Apple Watch Ultra och senare, Series 8 och senare och SE (2:a generationen) används den inbyggda gps-funktionen i Apple Watch även när din iPhone är i närheten. I äldre Apple Watch-modeller används gps-funktionen från din iPhone när den är tillgänglig för att spara på batteriet.