Så här använder du din MagSafe-laddare med iPhone 15-, iPhone 14-, iPhone 13- och iPhone 12-modeller

Läs om att ladda modellerna iPhone 15, iPhone 14, iPhone 13 eller iPhone 12 trådlöst med en MagSafe-laddare.

Ställa in din MagSafe-laddare

1. Anslut MagSafe-laddarens USB-C-kontakt till en rekommenderad USB-C-strömadapter från Apple Du kan även ansluta laddaren till en usb-C-port på en Mac eller pc.

2. Placera MagSafe-laddaren med vänd uppåt, som på bilden, på en plan yta, fri från metallföremål eller annat främmande material.

3. Placera din iPhone på MagSafe-laddaren.

MagSafe-laddare

Snabbare trådlös laddning upp till 15 watt

MagSafe-laddaren är utformad för att ladda din iPhone trådlöst, snabbt och säkert. Systemet anpassar sig efter förhållandena för att optimera laddningen av din iPhone med en maxeffekt på upp till 15 W för snabbare trådlös laddning. Den faktiska effekt som levereras till din iPhone varierar beroende på strömadapterns wattal och förutsättningarna i systemet. För iPhone 13 mini och iPhone 12 mini levererar MagSafe-laddaren som mest 12 watt.

Innan du placerar din iPhone på MagSafe-laddaren är det viktigt att du ansluter den till en strömkälla. Då kan MagSafe kontrollera att det är säkert att leverera maximal effekt. Om du råkar placera din iPhone på MagSafe-laddaren innan du har anslutit den till en strömkälla tar du bort din iPhone från MagSafe-laddaren, väntar i tre sekunder och sätter sedan tillbaka den igen för att återuppta leveransen med maximal effekt.

MagSafe-laddaren har utformats för att förhandla om en maxeffekt på upp till 9 volt (V) och 3 ampere (A) med en usb pd-kompatibel strömadapter. MagSafe optimerar dynamiskt den ström som levereras till din iPhone. Den ström som levereras till din iPhone vid varje givet tillfälle varierar beroende på olika faktorer, bland annat temperatur och nivån av aktivitet i systemet.

Alla strömadaptrar har olika märkning när det gäller den frekvens och effekt som levereras. MagSafe-laddaren kräver följande märkvärden för att ge snabbare trådlös laddning.

Kompatibla strömadaptrar för snabbare trådlös laddning upp till 15 watt

• usb-C-kontakt. Usb-A stöds inte

• 9 V/2,22 A eller 9 V/2,56 A och högre

• iPhone 13 mini och iPhone 12 mini kan erhålla upp till 12 watt för snabbare trådlös laddning med minst 9 V/2,03 A

• Adaptrar med högre wattal på eller

När Lightning-hörlurar eller andra Lightning-tillbehör är anslutna begränsas laddningen till 7,5 watt i överensstämmelse med gällande regelverk.

* MagSafe-laddaren fungerar även med strömadaptrar som ger en effekt på minst 12 watt (5 V/2,4 A), men laddningen går då långsammare.

Läs mer

• Din MagSafe-laddare är designad för snabbare och mest effektiv laddning av modellerna iPhone 15, iPhone 14, iPhone 13, iPhone 12 och Apple MagSafe-tillbehör.

• När du laddar en enhet som inte är MagSafe Qi-kompatibel med MagSafe-laddaren är effekten begränsad och laddningen kan ta längre tid än med en typisk Qi-laddare.

• Lägg inte kreditkort, säkerhetsbrickor, pass eller nyckelbrickor mellan din iPhone och MagSafe-laddaren. Magnetremsorna och RFID-chipen i dessa föremål kan skadas.

• Har du ett fodral där du förvarar ett eller flera av dessa känsliga föremål ska du ta bort dem innan du laddar eller se till att de inte befinner sig mellan baksidan på din iPhone och laddaren.

• Om din iPhone ansluts till både en MagSafe-laddare och till nätström via en Lightning-port kommer den att laddas via Lightning-anslutningen.

• Precis som med andra trådlösa laddare kan din iPhone och MagSafe-laddaren bli varma under laddningen. Om batteriet blir för varmt kan mjukvaran begränsa laddning över 80 % för att utöka batteriets livslängd.

• Förvarar du din iPhone i ett läderfodral under laddningen med MagSafe-laddaren kan det uppstå ringformade märken i lädret. Detta är normalt men om du vill undvika detta föreslår vi att du använder ett fodral av ett annat material än läder.

• Läs om hur du rengör MagSafe-laddaren.

• Läs om magneterna i MagSafe-produkterna.

• Om du befinner dig i Europeiska unionen eller i ett land eller region som ingår i Europeiska frihandelssammanslutningen får du en notis första gången du använder en trådlös laddare med iPhone 15-modeller. Enligt EU:s regler meddelar notisen att det kan användas mer ström vid trådlös laddning än vid kabelansluten laddning.

• Apples trådlösa laddning med MagSafe ger optimal magnetisk inriktning för en snabbare och effektivare laddning. Trådlös laddning med MagSafe innehåller teknik som minskar slöseriet med el jämfört med andra trådlösa laddningsmetoder. Läs mer om laddning med MagSafe Duo-laddaren.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.