Om möjlig störning med medicintekniska enheter

De flesta elektroniska konsumentenheter, inklusive bärbara datorer, surfplattor, smartphones, bärbara enheter och ljudenheter, innehåller magneter, komponenter och radio-enheter och utstrålar elektromagnetiska fält som kan störa medicintekniska enheter. Till exempel kan implanterade pacemakers och defibrillatorer innehålla sensorer som störs av magneter och elektromagnetiska fält när de kommer i nära kontakt med varandra.

De flesta tillverkare av medicintekniska enheter rekommenderar att man har ett säkert avstånd till en källa till potentiell störning och din medicintekniska utrustning (minst 15 cm från varandra eller minst 30 cm från varandra när du använder en trådlös laddare). Rådfråga din läkare och tillverkaren av medicintekniska produkter för specifika riktlinjer. Tillverkare ger ofta rekommendationer hur deras apparater ska användas säkert i närheten av trådlösa eller magnetiska produkter för att undvika eventuella störningar.

Om du misstänker att en Apple-enhet stör din medicintekniska enhet slutar du att använda den och rådfrågar din läkare och tillverkaren av den medicintekniska enheten.

Läs mer om säkerhet i avsnitten Important Safety Information i användarhandböckerna för Apple-enheter.